2a Jornada de TCA i Acció Social “Els Trastorns de la Conducta Alimentària en un societat (híper) connectada“

 Font:
Barcelona
Dijous, 28/11/2019

Els Trastorns de la Conducta Alimentària des d'una perspectiva socioeducativa, per tal de donar a conèixer la realitat de les persones que desenvolupen Anorèixia i /o Bulímia.

Amb un sol clic podem arribar a saber que està passant ara mateix a l’altra punta del món però, sabem que està passant ara mateix a l’habitació del costat? Podem saber com li ha anat el dia a l’instagramer que seguim, però sabem com els ha anat el dia als nostres fills? Sabem com se sent algú que no hem vist mai i que seguim a les xarxes socials, però sabem com ens sentim nosaltres?

Compartim fotos, pensaments, viatges, opinions mitjançant les xarxes socials amb persones que potser no coneixem de res però ens costa trobar el moment de compartir-ho amb els amics, la família… Cada cop estem més connectats tecnològicament però ho estem emocionalment? On queda la xarxa social personal? Com influeix la publicitat i les xarxes socials en adolescents i joves amb TCA?

Aquestes son algunes de les preguntes que volem fer-nos en la II Jornada FITA de TCA i Acció Social “Els Trastorns de la Conducta Alimentària en una societat (híper)connectada” que es durà a terme el proper dijous 28 de novembre de 8.30 a 15 al CaixaForum de Barcelona.

Adreçada a professionals de la salut, l’acció social, l’educació… i totes aquelles persones que vulguin saber més sobre els Trastorns de la Conducta Alimentària.

Inscripcions gratuïtes i limitades a: projectes@fundacion-ita.org

8:30 Acreditacions i lliurament de material

9:00 Inauguració a càrrec de:

Generalitat de Catalunya
Ajuntament de Barcelona
Sra. RAQUEL LINARES. Directora de la Fundació FITA.

9:30-10:35 (Híper) Connectats socialment i desconnectats emocionalment

¿Què s’amaga darrere el TCA? RAQUEL LINARES. Directora de la Fundació FITA
Bases per desenvolupar una parentalitat positiva ELENA BOIRA. Responsable d’Actuacions de Suport a les Famílies. Direcció General de Famílies. Generalitat de Catalunya.
L’educació emocional d’adolescents i joves DRA. NÚRIA PÉREZ ESCODA. Professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.

10:35-11:35 Construint Xarxes Personals

Salut Mental Comunitària. FRANCISCO VILLEGAS, president d’AMMFEINA SMC i Cap d’Àrea psicosocial del Grup CHM Salut Mental
La promoció de l’autonomia personal. MERITXELL LOZANO. Directora del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal de la Fundació FITA.
Adquirint habilitats per la vida. Pendent de confirmar.

11:35 a 12 Pausa Cafè

12:00-13:15 El TCA a les Xarxes Socials

Publicitat, xarxes socials i adolescència. Dra. MÒNIKA JIMÉNEZ-MORALES. Directora del Grau en Publicitat i Relacions Públiques a la UPF. Coordinadora del Projecte MediaCorp.
Tallant les ales a les pàgines web pro-Ana i pro Mia. Membre de la Taula de Diàleg per a la prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària i de l’ACAB.
@stoptca_sjd. MONICA GODRID. Psiquiatra HD Unitat de TCA Sant Joan de Déu.

13:15-13:45 Assetjament escolar i TCA

L’impacte de l’assetjament escolar en persones afectades de TCA. ROGER LLOBET. Psicòleg i Director de Pisos Terapèutics de la Fundació FITA
Baròmetre B-resol. JOSEP FÍGOLS. CEO B-RESOL

13:45 a 14:30 Cloenda: El TCA en primera persona.

Data: 

Dijous 28 nov

Hora: 

08:30

Organitzador: 
Fundació FITA
Correu electrònic de l'organitzador: 
mlozano@fundacion-ita.org