E.g., 17/06/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Acte: Com actuem davant del discurs d’odi?

L’objectiu de la sessió és reflexionar sobre eines existents, recomanacions internacionals i vies per a la conciliació de drets. Font: Unsplash.
Suport Associatiu - Jurídic
Barcelona
Dimecres, 06/02/2019

El 6 de febrer, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, organitza la xerrada a la seu de La Fede, Barcelona.

El proper dimecres 6 de febrer a les 18.00h, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), juntament amb SOS Racisme Catalunya, organitzen l’acte 'Com actuem davant del discurs d’odi?

L’objectiu de la sessió és reflexionar sobre eines existents, recomanacions internacionals i vies per a la conciliació de drets.

La xerrada plantejarà preguntes com ‘Com responem davant dels discursos d’odi’, ‘Quines eines proposen les xarxes socials i com estan funcionant?’ o ‘Quina trajectòria i quin impacte per les víctimes tenen els procediments judicials?’

També es volen donar resposta a preguntes com ‘En quina mesura l’article 510 del Codi Penal és una eina adaptada a les necessitats de les víctimes?’ o ‘Com conciliem la protecció de col·lectius històricament discriminats amb les garanties de la llibertat d’expressió?’

Per respondre a totes les reflexions s’obrirà un espai de debat dividit en tres intervencions.

Primer de tot es parlarà dels discursos d’odi a les xarxes i les problemàtiques en la identificació i el reporting. Aquesta primera part anirà a càrrec d’Ana García Juanatey, politòloga i doctora en dret. Actualment treballa a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals com a investigadora i a la Universitat Pompeu Fabra com a professora associada.

La segona part abordarà la discriminació i odi als tribunals, l’impacte i els reptes en la protecció efectiva dels drets de les víctimes. Aquest cop, conduirà el debat Lorena Antón García, advocada de SOS Racisme, llicenciada en dret i criminologia i doctora en dret.

El debat final donarà unes recomanacions internacionals i proposarà criteris interpretatius. En aquest cas, el debat anirà a càrrec de Laia Serra Perelló, advocada penalista, especialista en drets humans i discriminació, delictes d’odi, llibertat d’expressió i violència de gènere.

Data: 

Dimecres 06 febr

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Institut de Drets Humans de Catalunya