agenda

Acte de la campanya #PlaçaIDRISSA

Barcelona
Dissabte, 13/01/2018

Tanquem els CIE promou una iniciativa ciutadana per canviar el nom de la plaça Antonio López pel d'Idrissa Diallo, jove guineà que va morir al CIE de Zona Franca. El 13 de gener es farà un acte amb música, actuacions i berenar.

El col·lectiu Tanquem els CIE va néixer l'any 2012 arrel de la mort d’Idrissa Diallo, un noi de Guinea Conakry que estava pres al Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de Barcelona. Sis anys després engega, juntament amb la productora Metromunster, la campanya '#PlaçaIDRISSA' i recull signatures per canviar el nom de l'actual plaça Antonio López pel de plaça Idrissa Diallo.

Des de Tanquem el CIE expliquen que Antonio López va fer gran part de la seva fortuna amb el comerç d'esclaus i consideren que el canvi de nom seria un exercici de memòria i reparació: "La finalitat és reparar simbòlicament la seva mort (la d'Idrissa Diallo), commemorar les lluites i resistències migrants i qüestionar i trencar el costum d’honrar la tradició esclavista catalana mitjançant estàtues i plaques a la nostra ciutat".

Per poder tirar endavant la iniciativa ciutadana i preguntar al veïnat de Barcelona si volen impulsar aquest canvi, necesssiten recollir 15.000 signatures.

Dissabte, 13 de gener, a partir de les 18.30 hores, es farà un acte a la plaça per donar a conéixer la campanya. Hi haurà música, actuacions i berenar.

Data: 

Dissabte 13 gen

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Tanquem els CIE
Correu electrònic Organitzador: 
tanquemelscies@gmail.com
Adreça: 
Plaça Antonio López Barcelona