agenda
Divendres 25 ag fins Diumenge 27 ag

Cervera

Aquelarre de Cervera
Federació Ateneus de Catalunya

Aquelarre de Cervera 2017

Del 25 al 27 d’agost, la capital de la Segarra celebra la 40ena edició d'una de les festes més arrelades i populars als Països Catalans.

L'Aquelarre de Cervera se celebrarà del 25 al 27 d’agost de 2017. El certamen que va néixer com una petita festa de barri i que amb el temps s’ha fet gran fins a convertir-se en un clàssic irreverent en el calendari festiu dels Països Catalans fa 40 anys aquest 2017. Incorporarà elements innovadors tant en l’escenografia com en el diàleg que estableix entre espectacle i públic. Tot plegat, amb un joc plàstic i colorista que ha trobat en l’estètica gaudiniana la seva font d’inspiració. Un espectacle que, en aquesta efemèride, explorarà temes universals com la mort i la purga de l’ànima.

Les xifres avalen l'èxit precedent: més de 25.000 assistents, 500 persones del teixit d’entitats locals implicades en la festa, un pressupost creixent que aquest any ascendeix als 190.000 euros i 1 milió d’euros d’impacte econòmic a la ciutat. Tot plegat converteix l’Aquelarre en la festa de referència del foc i la música a les Terres de Ponent.

Aquesta serà la desena vegada que la companyia cerverina Alea Teatre es posa al capdavant de la direcció artística de l’espectacle de l’Aquelarre, sempre amb una clara aposta per la qualitat artística i l’estètica màgica en la seva execució, donant el punt i coneixement professional a una festa tradicional consolidada pel conjunt de factors i sobretot d’entitats que la fan possible. I és que, en l’espectacle, es mobilitzen gairebé 300 persones de diferents entitats, que són l’ànima i l’essència de la festa cerverina.

El foc continua essent un dels elements centrals de la festa, de la mà de la Colla de Diables de Cervera Carranquers, que en aquesta edició s’acompanyaran de dues colles convidades: el Ball de Diables de la Colla Jove de Ribes i el Ball de Diables de Tarragona. Al llarg dels 3 dies que dura l’Aquelarre, es cremaran a la ciutat de Cervera fins a 380 quilos de pólvora, unes 24.000 carretilles.

Data: 

Divendres 25 ag

Hora: 

10:01

Organitzador: 
Ajuntament de Cervera
Adreça: 
Cervera