E.g., 06/12/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Capitalisme Verd: una via morta

Attac Catalunya organitza el curs sobre Capitalisme Verd del 21 de setembre al 19 d'octubre a Barcelona
Barcelona
Dissabte, 21/09/2019 fins Dissabte, 19/10/2019

Del 21 de setembre al 19 d'octubre Attac Catalunya organitza a la Lleialtat Santsenca un curs dedicat a analitzar la mercantilització de l'ecologisme representada per l'anomenat capitalisme verd

El curs sorgeix de la reflexió al voltant del gran repte de la humanitat que representa el col·lapse climàtic i el civilitzatori, que, més enllà del futur del planeta, afronta la pròpia supervivència de l'espècie humana i la resta d'espècies del planeta. Attac Catalunya anima a totes les persones a mantenir-se formades i informades, ja que només una ciutadania formada, informada i activa podrà fer front als grans reptes de la humanitat.

Amb aquesta formació, que té una durada de 21 hores, es vol recollir el combat ideològic que implica que el mateix sistema econòmic i social que ha portat al desastre, vulgui oferir una sortida a la crisi que pugui perpetuar el model, però aquest cop amb cotxes elèctrics, energies renovables perfectes, reciclatges màgics, creixement il·limitat i recursos per a tothom.

El curs vol dotar d'eines per tal de reconèixer què és el capitalisme verd, quines són les seves propostes, els seus límits, què hi ha darrere del 'greenwashing' i per què més que una solució és part del problema.
La formació està dirigida a totes les persones preocupades i sensibilitzades pel canvi climàtic i les seves conseqüències. Especialment aquelles persones implicades en espais socials i polítics i que considerin la lluita pel clima un eix transversal que interacciona amb la resta de lluites, i aquelles persones a les quals els hi genera dubtes la posició de grans empreses dibuixant un futur "verd" sense explicar què hi ha darrere de la mercantilització de l'ecologisme.

El curs tindrà lloc els dissabtes 21 de setembre, 5 d'octubre i 19 d'octubre, en horari d'11.30 a 18.30 hores, a la Lleialtat Santsenca, del barri de Sants de Barcelona.

La primera jornada se centrarà en l'anàlisi científic i social del futur, ja present; la segona jornada se centrarà en el paper de l'alimentació i la crisi productiva global, i la tercera jornada tractara de les materies primeres, centrant-se en l'anomenta 'peak oil' i en el nou concepte del 'peak everything'.

Per a més informació i inscripcions cal visitar aquest enllaç.

Data: 

Dissabte 21 set

Hora: 

11:30

Correu electrònic Organitzador: 
attac@attac-catalunya.cat
Organitzador: 
Attac Catalunya
Etiquetes: