Càpsula: Mètodes d’acció comunitària per a col·lectius amb diversitat funcional i salut mental

 Font:
Barcelona
Dijous, 15/03/2018

Quines reapropiacions de la vulnerabilitat són performatives i productores de missatges polítics? Quina relació hi ha entre l’educació social, el patiment i la bogeria? La salut mental és col·lectiva?

Sovint els educadors i les educadores socials es relacionen amb altres metodologies que reafirmen la seva dimensió de crítica social, d’acció política i de propostes d’alternatives. La creació artística i l’educació social poden promoure en la salut mental la (re)apropiació del que és comú, del que pertany a tots però que no ens permetem expressar per por a sentir-nos “fora de”, per por a fracassar o a semblar fràgils.

Prenem el concepte de salut mental col·lectiva des d’un enfoc multidisciplinari i pràctic posant atenció als processos participatius i posant el cos al centre del treball com a conflicte i per obrir nous qüestionaments a través de la performance i l’escriptura compartida: ètiques de la cura, vulnerabilitat i procomú.

A càrrec d' Asun Pie, professora dels estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Thomas Louvat, exdirector artístic de transFORMAS.

Data: 

Dijous 15 març

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat