Càpsules d'introducció al vídeo de creació

Càpsules d'introducció al vídeo de creació. Imatge de Binary Koala. Llicència d'ús CC BY SA 2.0
Barcelona
Dijous, 20/10/2016 fins Dijous, 10/11/2016

Hangar ha programat una formació d'introducció al vídeo de creació, per aprendre a crear projectes videogràfics. La formació és gratuïta i serà impartida per membres de la distribuïdora de vídeo Hamaca.

Per aquesta tardor, Hangar, el Centre de producció de recerca d'arts visuals, ha programat per el dijous 20 i 28 d'octubre, i per el dijous 3 i 10 de novembre, una formació d'introducció al vídeo de creació, impartida per membres de la distribuïdora de vídeo Hamaca. L'horari de formació serà de les 17.00h a les 19.00h i el preu de la formació és gratuït. Les places són limitades i per apuntar-se cal fer-ho aquí.

El contingut de la formació és el següent:

Primera càpsula : L’ABC del Vídeo – 20 octubre – Kikol Grau

En aquesta primera sessió coneixereu els passos necessaris per a la realització d’un vídeo: de la planificació de la producció, als sistemes de gravació, a l’edició i els formats de vídeo. També es mostraran els programes més comuns necessaris per a editar, convertir i descarregar vídeos i les plataformes i pàgines en les què podreu pujar els vostres vídeos a internet.

Segona càpsula – Recursos audiovisuals i muntatge en el vídeo experimental – 28 octubre – Kikol Grau

El vídeo experimental utilitza, en moltes ocasions, imatges d’internet, de la televisió, del cinema…com a material de base pel projecte creatiu. Aquesta sessió partirà d’exemples pràctics per analitzar com el tractament de les imatges, la seva apropiació, distorsió…juntament amb recursos com els textos, l’àudio, el color…són eines de treball útils per a la creació audiovisual més experimental.

Tercera càpsula: Distribució – 3 de novembre – Urgell Funollet

En aquesta sessió es plantejaran les principals estratègies per a la difusió i distribució de l’obra, fent un recorregut pels principals espais de promoció de l’obra (centres d’art, galeries, festivals, espais independents…), els circuits on-line i la creació de xarxes.

Quarta càpsula: Introducció als Drets d’Autor – 10 de novembre – Eli Lloveras

En aquesta darrera sessió s’explicaran les bases del funcionament de la llei de propietat intel·lectual aplicat a les necessitats del treballs dels artistes i creadors. Respondrem preguntes com: Què és el Copyright? I els Creative Commons? Com controlar el tipus de llicència que voleu aplicar als vostres treballs? Podeu fer servir material trobat a la xarxa per a realitzar les vostres creacions? Què són les entitats de gestió col·lectiva?

Els formadors i formadores de la formació són:

Kikol Grau, tècnic d’Hamaca i creador. Comença la seva trajectòria professional a BTV i ha estat productor i realitzador independent per al programa Metròpolis de TVE. Com a creador, ha realitzat nombrosos videoclips i treballs audiovisuals que l’han portat a festivals europeus i internacionals.

Eli Lloveras, directora d’Hamaca. La seva carrera professional s’inicia amb la productora YProductions de producció, gestió, investigació i formació en l’àmbit de la cultura. Ha estat una de les iniciadores de la distribuïdora Hamaca i n’és la directora des de 2009. Durant aquests anys, ha treballat amb la producció artística, l’economia de la cultura, el treball cultural, la investigació en cultura, la crítica cultural, les polítiques culturals i la innovació en cultura.

Urgell Funollet, coordinadora de projectes d’Hamaca. Es dedica a la gestió de projectes culturals des de 2005, primer en projectes de cooperació cultural (UNESCO, AECID) en recerca de polítiques culturals (Càtedra Unesco de Polítiques Culturals de la UDG) i en múltiples projectes d’associacions i entitats culturals. A inicis de 2014 comença la seva col.laboració amb la distribuïdora de vídeo art Hamaca.

Data: 

Dijous 20 oct

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Hangar
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@hangar.org