Càpsules d’orientació legal: Novetats legislatives en l’àmbit de la intervenció social

Cartell amb la informació de la sessió. Font: Taula del Tercer Sector

Més informació

Organitzador Taula del Tercer Sector Social de Catalunya
Adreça de l'organitzador
Correu taula@tercersector.cat
URI Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

Més Informació
Adreça
Casa del Mar. carrer Albareda, 1-13. Barcelona.

La Taula del Tercer Sector organitza una sessió per resoldre dubtes sobre els nous enfocaments jurisdiccionals en l’àmbit de les incapacitacions. 

Acte Inici: 25/05/2017 a les 17:00   Final: 25/05/2017 a les 19:00

El 25 de maig, de 17h a 19h, la Casa del Mar de Barcelona acollirà una sessió per resoldre dubtes referents a la nova legislació en l’àmbit de les incapacitats. La Taula del Tercer Sector organitza aquest acte per oferir orientació legal a totes les persones i membres d’entitats interessades a saber més detalls dels aspectes de la nova normativa i de la seva aplicació.

La sessió anirà a càrrec de Miquel Puiggalí, advocat especialitzat en procediments de modificació de la capacitat, membre de la Comissió de Drets de la Gent Gran de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i responsable del Torn d’Ofici al Consell d’Il·lustres Col·legis de l’Advocacia Catalana (CICAC).

Per una banda, s’explicaran els canvis que suposa el nou enfocament jurisdiccional sobre les incapacitacions a partir de la nova figura de l’assistent, recollit al Codi Civil Català. Per altra banda, es parlarà de la reforma de la Llei de jurisdicció voluntària, ja que la modificació de l’article 12 de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat afecta moltes persones grans en situació de dependència.

L’acte començarà amb l’explicació dels aspectes generals del procediment de modificació de la capacitat de les persones. Continuarà amb el tema de la delació voluntària, el poder preventiu i l’assistència, i acabarà fent menció a la guarda de fet i deixant un espai per a preguntes.

Per a més informació, consulteu el programa complet. Les persones que hi vulguin assistir, s’han d’inscriure. És un acte gratuït i obert a tothom.

 

Més informació:

  • Data: 25 de maig
  • Hora: De 17h a 19h.
  • Lloc: Casa del Mar (carrer Albareda, 1-13, Barcelona).
  • Entrada: Gratuïta.
  • Organitza: Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.
  • Contacte: taula@tercersector.cat o 93 310 57 07.