agenda

Ciència ciutadana, implicació comunitària i educativa

Fundesplai organitza una jornada dedicada a la ciència ciutadana
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Barcelona
Dijous, 19/04/2018

La Fundació Catalana de l'Esplai organitza el 19 d'abril una jornada dedicada a la ciència ciutadana, entesa com a oportunitat d'acció comunitària i educativa.

A la ciència ciutadana la ciutadania contribueix activament a la ciència amb el seu esforç intel·lectual o donant suport al coneixement amb les seves eines o recursos. Es basa en un plantejament obert, col·laboratiu i transversal, en el que les interaccions entre ciència-societat-polítiques investigadores es veuen millorades, i dóna lloc, per tant, a un model d'investigació més democràtica.

D'altra banda, l’aprenentatge servei és una metodologia educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat. Infants i joves participants es formen i treballen sobre necessitats reals de l’entorn, amb la finalitat de millorar-lo, tot col·laborant amb entitats i associacions.

La ciència ciutadana representa una gran oportunitat per a crear projectes i incidir en l'entorn, i treballar de forma conjunta entitats i escolars.

La jornada està programada pel dijous 19 d’abril, de 17:30h a 20.00h, a la Casa Francesca Bonnemaison de Barcelona, amb el següent programa.

17:15 h Inscripcions i documentació

17:30 h Benvinguda i presentació

18:00 h Conferències:

  • El valor científic de la recerca ciutadana. Gabriel Gargallo (Institut Català d’Ornitologia)
  • El valor educatiu de la ciència ciutadana i l’aprenentatge servei. Josep Ma Puig (Centre Promotor Aprenentatge Servei)

19:00 h Cinc Projectes i Bones Pràctiques de Ciència Ciutadana

La jornada és gratüita però cal fer inscripció en aquest enllaç.

Data: 

Dijous 19 abr

Hora: 

17:15

Organitzador: 
Fundesplai
Correu electrònic Organitzador: 
fundacio@fundesplai.org
Adreça: 
Casa Francesca Bonnemaison C/ St Pere Més Baix, 7 Barcelona