Ciència ciutadana, implicació comunitària i educativa

Fundesplai organitza una jornada dedicada a la ciència ciutadana

Més informació

Organitzador Fundesplai
Adreça de l'organitzador
Correu fundacio@fundesplai.org
URI Fundació Catalana de l'Esplai

Més Informació
Adreça
Casa Francesca Bonnemaison C/ St Pere Més Baix, 7Barcelona

Tags

La Fundació Catalana de l'Esplai organitza el 19 d'abril una jornada dedicada a la ciència ciutadana, entesa com a oportunitat d'acció comunitària i educativa. 

Acte Inici: 19/04/2018 a les 17:15   Final: 19/04/2018 a les 20:00

La ciència ciutadana la ciutadania contribueixen activament a la ciència amb el seu esforç intel·lectual o donant suport al coneixement amb les seves eines o recursos.  Es basa en un plantejament obert, col·laboratiu i transversal, en el que les interaccions entre ciència-societat- polítiques investigadores es veuen millorades, i dóna lloc, per tant, a un model d'investigació més democràtica.

D'altra banda, l’aprenentatge servei és una metodologia educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat. Infants i joves participants es formen i treballen sobre necessitats reals de l’entorn, amb la finalitat de millorar-lo, tot col·laborant amb entitats i associacions.

La ciència ciutadana representa una gran oportunitat per a crear projectes i incidir en l'entorn,  i treballar de forma conjunta entitats i escolars.

 

La jornada està programada pel dijous 19 d’abril, de 17:30h a 20.00h, a la Casa Francesca Bonnemaison de Barcelona, amb el següent programa.  

17:15 h Inscripcions i documentació

17:30 h Benvinguda i presentació

18:00 h Conferències:

  • El valor científic de la recerca ciutadana. Gabriel Gargallo (Institut Català d’Ornitologia)
  • El valor educatiu de la ciència ciutadana i l’aprenentatge servei. Josep Ma Puig (Centre Promotor Aprenentatge Servei)

19:00 h Cinc Projectes i Bones Pràctiques de Ciència Ciutadana

 

La jornada és gratüita però cal fer inscripció en aquest enllaç.