E.g., 23/07/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Congrés Transició Energètica i Ciutat

El 6 i 7 de març se celebra a Barcelona el Congrés Transició Energètica i Ciutat (CTEC), amb l'objectiu de posar en relleu el paper de les ciutats en l'impuls de la transició i la sobirania energètica.
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Barcelona
Dimecres, 06/03/2019 fins Dijous, 07/03/2019

El 6 i 7 de març se celebra a Barcelona el Congrés Transició Energètica i Ciutat (CTEC), amb l'objectiu de posar en relleu el paper de les ciutats en l'impuls de la transició i la sobirania energètica.

El campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya és un espai de referència per la recerca i la innovació energètica de la ciutat. El 6 i 7 de març acull el Congrés Transició Energètica i Ciutat (CTEC), organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb les ciutats de Cadis, Madrid, Pamplona, València i Saragossa.

El Congrés vol generar un debat al voltant del binomi ciutat-energia amb tots els col·lectius: des de la ciutadania i la societat civil, a les persones representants polítiques i tècniques de les ciutats, a l'administració pública, l'acadèmia, el sector empresarial, o altres.

Es posaran en comú experiències transformadores realitzades a diferents ciutats, per poder crear i enfortir aliances i sinergies per avançar cap a la transició.
Les més de 80 ponències programades són al voltant de 4 temàtiques:


1. La dimensió social de la transició energètica, que entén l'energia com a dret i servei públic, i es relaciona amb una transició que ha de ser justa, generadora d'ocupació, amb una agenda feminista, i ha de fer front a reptes socials i polítics com el canvi de model productiu, la pobresa energètica o la nova economia dels recursos energètics.
2. L'apoderament de la ciutadania, que es relaciona amb la participació, el cooperativisme, l'autoconsum i generació distribuïda, la cultura científica i el consum i comportaments socials sostenibles
3. La tecnologia i la investigació, que es relacionen amb la recerca aplicada a l'entorn urbà, els avenços tecnològics i les noves tecnologies, la rehabilitació, l'eficiència energètica i la generació renovable
4. Les polítiques energètiques, que es vincula amb escenaris globals del canvi climàtic, estratègies de mitigació i adaptació, compromisos globals i multilaterals, marc legislatiu europeu, pactes locals per l'energia, finançament de projectes, contractació energètica municipal, reptes reguladors per als municipis, eficiència en edificis públics i lideratge institucional.

Es pot consultar el programa detallat a la pàgina del Congrés, on es pot fer la inscripció per assistir-hi, que és gratuïta i oberta a tothom.

Data: 

Dimecres 06 març

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona