agenda
Dimarts 21 nov fins Dijous 30 nov

Barcelona

Curs de conflictologia: Resistències pacífiques i noviolència

Analitzar els conflictes globals actuals, les seves causes i com afecten persones i pobles. Aquest és l'objectiu del curs sobre conflictologia que organitza cada any Servei Civil Internacional. El 21 de novembre en comença una nova edició.

En aquesta edició la formació se centrarà en la perspectiva de la resistència, posant el focus en els processos de construcció de pau i el paper de la societat civil organitzada als territoris en conflicte.

El curs es desenvoluparà els dies 21, 23, 28, 29 i 30 de novembre, de 16.30 a 20.30 hores, a la seu de l'SCI Catalunya (C/ del Carme, 95. Barcelona). Cal realitzar la inscripció a través d'aquest formulari abans del 16 de novembre. Es tracta d'un curs reconegut pel PFAVC.

Programa:

21/11: Construcció de pau

  • La noviolència i la resistència pacífica. A càrrec de Cécile Barbeito, Escola Cultura de Pau.
  • L'estat del món: conflictes i processos de pau actuals des d'una mirada global. A càrrec de Josep M Royo, Escola Cultura de Pau.

22/11: Noviolència

  • Taller pràctic: Com dissenyar campanyes noviolentes? A càrrec de Nacho García i Felip Daza, Novact

28/11: Resistències a Amèrica Llatina

  • Oaxaca: la resistència per a la defensa dels pobles i la construcció del poder popular. A càrrec de Daniela González, coordinadora internacional del Observatorio de Derechos Humanos de los Pueblos.
  • La resistència pacífica de les comunitats camperols de l’Orient de Colòmbia. A càrrec de Edilberto Daza Bejarano, defensor de drets humans i membre de la Fundació DHOC.

29/11: Resistències als pobles de la Mediterrània

  • Resistències pacífiques a Palestina. A càrrec de Mahmoud Soliman, Popular Struggle Coordination Committee (PSCC)
  • El conflicte a Síria: del crit de “Pacifisme, pacifisme” a la defensa armada en el conflicte sirià. A càrrec de Shahd, activista i Cristina Mas, periodista

30/11: Respostes de la societat civil

  • Estratègies pràctiques de resistència i acció noviolenta. Amb Simonetta Costanzo i Felip Daza, Novact

-Sessió oberta-

  • 18.30 h. Com articulem la resposta de la societat civil davant la vulneració de drets a Catalunya. Taula Rodona #DebatsDirecta (organitzada conjuntament amb La Directa)
Data: 

Dimarts 21 nov

Hora: 

16:30

Organitzador: 
SCI Catalunya
Adreça: 
La Vaqueria de l'SCI Catalunya C/ del Carme, 95 Barcelona