Curs de conflictologia 'Una resposta col·lectiva a l'auge del feixisme'

Propostes feministes, antiracistes i antiautoritàries a Catalunya i al món
Lleida
Dilluns, 20/04/2020 fins Dimecres, 29/04/2020

Propostes feministes, antiracistes i antiautoritàries a Catalunya i al món. Del 20 al 29 d’abril a l’oficina de la Coordinadora d’ONG’s i altres Moviments Socials de Lleida.

Organitzat conjuntament des del Servei Civil Internacional de Catalunya amb la Coordinadora d’ONG’s i altres Moviments Socials de Lleida el curs Curs de conflictologia 'Una resposta col·lectiva a l'auge del feixisme' es farà en cinc sessions (20, 22, 24, 27 i 29 d’abril), de 16.30 a 20.30 hores, al local de la Coordinadora d’ONG’s, a Lleida.

En els últims anys forces d’extrema dreta estan entrant amb força a institucions polítiques arreu d’Europa, però també a tot el món. Fenòmens com el de Trump als EUA, Bolsonaro a Brasil, Salvini a Itàlia, però també el creixement de partits com Vox a Espanya, el Front Popular a França o el Partit del Progrés a Noruega en són només uns pocs exemples. A banda, la violència de moviments de l’ultradetra contra dones, col·lectiu LGBTI+, persones migrades i altres subjectes vulnerabilitzats creix cada dia als nostres carrers amparada amb la consolidació de discursos d’odi.

És en aquest context que l’antifeixisme s’erigeix com a única resposta possible, fent confluir les diferents lluites socials i polítiques que es veuen afectades d’una o altra manera per aquest fenomen. En aquest curs volem analitzar des d’un punt de vista local-global l’auge d’aquests moviments, a la vegada que visibilitzem tota la constel·lació de respostes organitzades des dels feminismes, els antiracismes i les propostes antiautoritàries.

A les diferents sessions es farà una anàlisi de la situació a nivell català i de l’estat espanyol, així com del context global. A més a més, s'abordaran experiències d’altres països, on la lluita de la societat civil al carrer ha aconseguit frenar el feixisme, com en el cas d’Alba Daurada a Grècia. També es donarà a conèixer quina és la situació que s’està donant a Turquia, amb el govern clarament autoritari d’Erdogan, entre d’altres.

En la taula rodona de l’últim dia es posaran en comú estratègies i propostes d’organitzacions i moviments del territori.
El preu és de 10 € per sòcies de l’SCI i la Coordinadora, i 35 € per no sòcies. L'organització apunta que si el preu és un inconvenient, els i les interessades escriguin a global@scicat.org.
Cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Data: 

Dilluns 20 abr

Hora: 

16:30

Correu electrònic Organitzador: 
info@scicat.org
Organitzador: 
Servei Civil Internacional de Catalunya, Coordinadora d’ONG’s i altres Moviments Socials de Lleida