E.g., 24/02/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Curs de tècniques d’art participatiu: joventut i processos migratoris

Barcelona
Dilluns, 26/06/2017 fins Divendres, 30/06/2017

Del 26 al 30 de juny, Barcelona acollirà una formació en art participatiu, adreçat a joves migrants i refugiats/des, així com als educadors i educadores socials que treballen amb ells i elles. Forma part del projecte europeu MYth Project.

L'Associació Benestar i Desenvolupament - ABD coordina el projecte europeu "Innovative Techniques for reaching out to migrant youth" (MYth Project), on col·laboren altres cinc entitats d'Itàlia, Espanya, Regne Unit, Bulgària i Grècia. La iniciativa va néixer de la inquietud d'educadors/ores socials de diferents països europeus d'entendre, compartir i treballar coordinadament la realitat dels nois i noies migrades i refugiades. Així, pretenen trobar i testar tècniques que ajudin als educadors i educadores a treballar de forma més efectiva amb joves migrants.

El primer pas va ser realitzar un estudi a cada país soci del projecte on s’analitzaven els principals obstacles i necessitats que els i les educadores es trobaven quan treballaven amb aquest col·lectiu. A partir de les necessitats identificades, cada organització sòcia ha triat dues tècniques que implementarà a través d’una formació de cinc dies.

La primera formació es realitzarà del 26 al 30 de juny, al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí de Barcelona. Serà el Curs de tècniques d’art participatiu: joventut i processos migratoris i l'impartirà SAFE, organització britànica sòcia del projecte, especialitzada en acció comunitària i art participatiu amb joves en situació de vulnerabilitat. La formació està destinada tant a educadors i educadores com als mateixos joves. La idea és que hi acudeixin tant professionals com els/les joves amb els quals treballen. La inscripció ja és oberta.

Les formacions continuaran a l'agost a Itàlia, al Regne Unit al setembre, a Madrid a l'octubre, a Grècia al novembre i, finalment, a Bulgària al desembre de 2017.

Data: 

Dilluns 26 juny

Hora: 

17:00

Organitzador: 
MYth Project (Associació Benestar i Desenvolupament - ABD)
Correu electrònic Organitzador: 
mmunte@abd-ong.org
Adreça: 
Centre Cívic del Convent de Sant Agustí Carrer del Comerç, 36 Barcelona