agenda
Diumenge 15 oct

Barcelona

Associació Burkineses de Barcelona
Federació Ateneus de Catalunya

Festa Intercultural Burkina-Barna 2017

Jornada Burkina Faso i les primaveres africanes.

30 anys després de l'assassinat de Thomas Sankara, l'Associació Burkineses de Barcelona, homenatja a l'activista africà amb la Festa Intercultural Burkina-Barna. El Casal de Barri Pou de la Figuera (Barcelona), el 15 d'octubre, de 12h a 22h celebrarà la jornada amb debats sobre les primaveres africanes; la realitat de la dona africana i el moviment feminista decolonial; i activitats de percussió, música i gastronomia burkinesa, fira d'artesania, jocs infantils africans i torneig de futbol.

La iniciativa vol promoure el diàleg entre les dues comunitats que conviuen a la ciutat, per tal de fer més estrets els llaços de coneixement, cohesió social entre la diversitat cultural. La proposta contribueix a la reflexió econòmica de les relacions Nord-Sud. Hi participaran membres de diverses entitats de persones migrades d'origen africà i membres de la societat catalana. La voluntat és donar continuïtat anual a la cita.

Qui era Thomas Sankara?

El capità Thomas Isidore Noël Sankara (Yako, Alt Volta, 21 de desembre de 1949 – Ouagadougou, 15 d'octubre de 1987) fou un militar i polític burkinès, líder de Burkina Faso (conegut també per Alt Volta) des del 1983 al 1987. Amb una potent combinació de carisma personal i organització social amb un xic de democràcia participativa, el seu govern va prendre iniciatives per lluitar contra la corrupció i per millorar l'educació, agricultura, i la situació de la dona. El seu revolucionari programa va generar una forta oposició en els líders tradicionals i la petita però poderosa classe mitjana. Afegit a la confrontació entre els membres més radicals i els més conservadors en la junta vigent, aquests factors van contribuir a la seva decaiguda i assassinat en un sagnant cop d'estat el 15 d'octubre de 1987.

Data: 

Diumenge 15 oct

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Associació Burkineses de Barcelona
Adreça: 
Casal de Barri Pou de la Figuera Sant Pere Més Baix ,70 Barcelona