França i els escriptors catalans

Passaport de Mercè Rodoreda

Més informació

Organitzador Alliance Française de Sabadell
Adreça de l'organitzador
Correu infocultura@afsabadell.org
URI Web

Més Informació
Adreça
Alliance Française de Sabadell carrer Sant Joan, 35Sabadell

Tags

Alliance Française de Sabadell organitza un curs de quatre sessions sobre la vinculació de textos, autors i autores catalanes, i França.

Curs Inici: 18/01/2018 a les 19:00   Final: 08/02/2018 a les 21:00

L'entitat sense ànim de lucre Alliance Française de Sabadell organitza el curs "França i els escriptors catalans", pel filòleg Pep Sanz Datzira. Repartit en quatre sessions, el curs se celebrarà a la seu de l'entitat (carrer Sant Joan, 35) els dies 18, 25 de gener i l'1 i el 8 de febrer, de 19h a 21h.

De l’art més sublim als cabarets de Montmartre, la fascinació per França, i sobretot per París, és una dèria que comparteixen cultures d’arreu del món. A Catalunya, la proximitat geogràfica i els avatars històrics han fet que les relacions amb aquest país siguin constants, ininterrompudes. L’obra de molts escriptors reflecteix sovint aquest veïnatge físic i cultural, que resseguirem a partir d’una tria de textos que comença amb les peregrinacions dels modernistes a París, passa per la brutalitat de l’exili republicà i arriba fins a l’experiència d’alguns narradors actuals.

Les quatre sessions seran:

18 gener – La bohèmia i els modernistes
25 gener – Els “feliços anys vint”
01 febrer – El pas de la frontera: 1939
08 febrer – Escriure després de dues guerres

El curs té un preu de 30€ (per sessions, 9€) i 25€ pels Amics de l’Alliance. Inscripcions en aquest enllaç.