agenda

França i els escriptors catalans

Passaport de Mercè Rodoreda
Federació Ateneus de Catalunya

Sabadell

Dijous, 18/01/2018 fins Dijous, 08/02/2018

Alliance Française de Sabadell organitza un curs de quatre sessions sobre la vinculació de textos, autors i autores catalanes, i França.

L'entitat sense ànim de lucre Alliance Française de Sabadell organitza el curs "França i els escriptors catalans", pel filòleg Pep Sanz Datzira. Repartit en quatre sessions, el curs se celebrarà a la seu de l'entitat (carrer Sant Joan, 35) els dies 18, 25 de gener i l'1 i el 8 de febrer, de 19h a 21h.

De l’art més sublim als cabarets de Montmartre, la fascinació per França, i sobretot per París, és una dèria que comparteixen cultures d’arreu del món. A Catalunya, la proximitat geogràfica i els avatars històrics han fet que les relacions amb aquest país siguin constants, ininterrompudes. L’obra de molts escriptors reflecteix sovint aquest veïnatge físic i cultural, que resseguirem a partir d’una tria de textos que comença amb les peregrinacions dels modernistes a París, passa per la brutalitat de l’exili republicà i arriba fins a l’experiència d’alguns narradors actuals.

Les quatre sessions seran:

18 gener – La bohèmia i els modernistes
25 gener – Els “feliços anys vint”
01 febrer – El pas de la frontera: 1939
08 febrer – Escriure després de dues guerres

El curs té un preu de 30€ (per sessions, 9€) i 25€ pels Amics de l’Alliance. Inscripcions en aquest enllaç.

Data: 

Dijous 18 gen

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Alliance Française de Sabadell
Correu electrònic Organitzador: 
infocultura@afsabadell.org
Adreça: 
Alliance Française de Sabadell carrer Sant Joan, 35 Sabadell