E.g., 26/02/2020
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Grups de criança: viabilitat, reflexions i consolidació

Cartell de la sessió 'Grups de criança: viabilitat, reflexions i consolidació'
Barcelona
Divendres, 26/04/2019

Aquesta sessió pretén ser un punt de trobada i intercanvi entre famílies, educadores i professionals que formen part o volen crear un grup de criança, una escoleta o algun projectes relacionat amb la cura de la petita infància.

Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, i la cooperativa Tata Inti organitzen una sessió formativa sobre els grups de criança. Es realitzarà el 26 d'abril, de 10.00 a 13.00 hores, a l'Escola Lliure El Sol (Av. Drassanes, 3, Barcelona).

L'objectiu és identificar les necessitats de formació, acompanyament o capacitació per organitzar i donar forma a projectes d'aquest tipus. També serà un espai on compartir i crear sinergies vers el que suposa participar, crear o consolidar un projecte de grup de criança.

Els grups de criança, escoletes i espais de joc i oci per a famílies són propostes on, d'una banda, cada vegada més persones veuen una sortida professional i conciliadora. D'altra banda, moltes famílies cerquen espais alternatius per a la criança i l'acompanyament dels seus fills i filles. No és fàcil, però, mantenir aquestes iniciatives en marxa per dificultats de sostenibilitat, continuïtat i solidesa. Aquesta formació vol donar resposta a les possibles realitats convidant a la reflexió, al compartir i a la millora de les habilitats/capacitats.

La formació estarà facilitada per la Mercè Aranda, mare, educadora social, facilitadora, art-terapeuta, emprenedora i creativa, de la cooperativa Tata Inti, especialitzada en educació viva, el joc i el moviment lliure.

Els temes que s'hi tractaran són:

  • Quina idea tenim? Comptem amb equip professional o ho gestionem de manera col·lectiva?
  • Quina estructura ens donem? Forma jurídica, tramitació de llicències, obligacions fiscals, etc.
  • En quin moment ens trobem? Etapes de desenvolupament i principals dificultats. Hem començat l'activitat? Volem créixer? Estem en un moment de crisi o conflicte? Innovem o ens reinventem?
  • Quins aprenentatges podem extraure de la nostra experiència? Relleu, dissolució i decepció.

Per participar en la formació, cal realitzar la inscripció. Hi haurà un servei de cura d'infants, per facilitar la participació a les persones que ho necessitin. Cal sol·licitar-ho escrivint a formació[arrova]bcn.coop.

Data: 

Divendres 26 abr

Hora: 

10:00

Correu electrònic Organitzador: 
coopolis@bcn.coop
Organitzador: 
Coòpolis