Curs d'habilitats bàsiques per a l'acció voluntària

Curs d'habilitats bàsiques per a l'acció voluntària

Més informació

Organitzador Voluntaris.cat
Adreça de l'organitzador
Correu lleida@voluntaris.cat
URI Voluntaris.cat

Més Informació
Adreça
Palau dels Marquesos de la Floresta del Carme, 34Tàrrega

Tags

La formació pretén donar a conèixer i aprendre eines i recursos bàsics per a la gestió de les emocions, la comunicació assertiva i l'escolta activa, entre altres coses.

Curs Inici: 17/11/2017 a les 16:00   Final: 25/11/2017 a les 14:00

L’acció voluntària requereix un seguit d’habilitats socials i comunicatives que ens facilitin la relació i la interacció amb l’altre. Entre elles comunicar-se, escoltar activament i saber gestionar les emocions són aptituds fonamentals que tota persona voluntària ha de posar en pràctica quan desenvolupa la seva tasca.

Aquest curs, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, ofereix l'oportunitat de poder adquirir aquestes habilitats bàsiques i millorar així la capacitat de relació amb els altres i de desenvolupar l'acció voluntària.

La formació està adreçada a persones que ja desenvolupen la seva acció voluntària en el marc d’una entitat social i especialment a aquelles que fan atenció directa.

Programa

  • Elements bàsics de la comunicació: concepte, nivells, pilars, estils comunicatius.
  • Perfil de la persona comunicativa: l’escolta activa, l’empatia i l’assertivitat.
  • El maneig de les emocions: la dimensió afectiva, comprensió del procés emocional, estratègies per canalitzar les emocions pròpies.

El curs tindrà lloc els dies 17 i 24 de novembre de 16 a 20 h i els dies 18 i 25 de novembre de 10 a 14 h i estarà impartit per Carolina Blàvia, treballadora social i antropòloga. 

Aquelles persones interessades hauran de formalitzar la inscripció abans del dia 10 de novembre a través del següent enllaç. El preu del curs és de 10 € per entitats membres de la FCVS i 15 € per la resta. 

La formació està reconeguda pel Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya. Per tenir dret al títol s’ha d’assistir a un mínim del 80% del curs.

 

Més informació: lleida@voluntaris.cat

 

Descarrega't el programa aquí