E.g., 20/09/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Introducció als drets humans II

Barcelona
Dimarts, 14/05/2019 fins Dimarts, 04/06/2019

Curs que ofereix una primera aproximació a conceptes i fonaments dels drets humans per començar a integrar-los en les tasques diàries del personal municipal del 14 de maig al 4 de juny a l'Escola Industrial de Barcelona.

L’Institut de Drets Humans de Catalunya, a petició de la Diputació de Barcelona, organitza el curs presencial 'Introducció als drets humans II', del 14 de maig al 4 de juny a l'Escola Industrial de Barcelona. La formació s'adreça a personal de diferents àmbits municipals de la província de Barcelona. Es tracta d’un curs introductori, per tal de donar una primera aproximació als drets humans, que permeti assentar les bases per una major implicació i una apropiació dels drets humans com a eina de treball per part del personal municipal.

Als i les participants se'ls hi oferirà matèria en regulació jurídica dels drets humans per entendre les seves potencialitats, tant a nivell internacional com a nivell local. L'objectiu és incidir, inicialment, en la necessitat d’aplicar i fer efectius els tractats internacionals en drets humans, però també reivindicar la seva correcta implementació mitjançant els instruments jurídics nacionals, autonòmics i locals. També permetrà als i les assistents familiaritzar-se amb el contingut de la Carta Europea de Drets Humans a la Ciutat i amb la Carta de Ciutadania de Barcelona per tal que la utilitzin en el seu àmbit municipal, l’exigeixin i siguin actors que millorin les polítiques públiques en matèria de drets humans.

A les 4 sessions s'abordarà: el concepte de Drets Humans: introducció i fonaments dels drets humans mitjançant el repàs de la seva construcció històrica. Reptes actuals en materia de drets humans; la Interacció dels drets humans. Carta Europea de Salvaguarda de Drets a la Ciutat; els mecanismes i instruments de garanties de drets: els sistemes de protecció, tant universals com regionals i locals; i l'enfocament basat en drets humans en l'acció municipal. En aquest enllaç es pot consultar el programa del curs.

Data: 

Dimarts 14 Maig

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Institut de Drets Humans de Catalunya