E.g., 20/09/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Jornada "Ocupabilitat i qualitat en el treball de les dones en el nou context socioeconòmic"

Dona i treball
Fundació Autònoma Solidària
Dimecres, 09/03/2016

El Centre Dolors Piera de la UdL organitza l'acte el pròxim 9 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones. L'accés és gratuït i lliure i l'alumnat pot reconèixer la participació amb crèdits.

Sota el títol "Ocupabilitat i qualitat en el treball de les dones en el nou context socioeconòmic: dones, accés i permanència en el mercat de treball en igualtat de condicions", el Centre Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL) organitza l'esdeveniment amb què commemorar el Dia Internacional de les Dones, el pròxim dimecres 9 de març a partir de les 10.00 h a l'Auditori del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

Els aspectes que es tractaran durant la jornada giraran entorn a les dificultats d'accés i de permanència de les dones en l'entorn laboral i s'analitzaran els avenços des de l'àmbit legislatiu per aconseguir la igualtat entre dones i homes i evitar la discriminació de gènere en el mercat de treball , en la conferència inaugural, i en les ponències temàtiques simultànies , s'exposaran experiències pràctiques.

L'esdeveniment comptarà amb la conferència "Les polítiques de foment de l'accés i permanència de la dona al mercat de treball", que anirà a càrrec de la Dra. Carolina Gala Durán, catedràtica de Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Seguidament, es realitzaran Ponències temàtiques simultànies:

Ponència temàtica 1: L'accés i permanència de la dona en el treball: experiències pràctiques , amb la participació dels sindicats CCOO i UGT.

Ponència temàtica 2: Els plans d'igualtat com a mecanisme per a la consecució de la igualtat d'accés i condicions de treball de la dona, a càrrec de la Dra. Inmaculada Pastor(professora titular de sociologia de la Universitat Rovira Virgili)

Ponència temàtica 3: El repte de la igualtat de gènere i la conciliació laboral en l'àmbit del treball autònom, amb la participació d'empresàries de l'associació FUNDE

L'activitat està reconeguda amb un 1 crèdit ECTS de Materia transversal per a l'alumnat de la UdL. Per al seu reconeixement, és obligatòria la inscripció a través del formulari en línea.

Data: 

Dimecres 09 març

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones