Jornada “Prostitució i ordenances municipals”

Cartell de la xerrada. Font: Grup de recerca Antígona

Més informació

Organitzador Grup de recerca Antígona, de la UAB
Adreça de l'organitzador
Correu centre.antigona@uab.cat
URI Grup de recerca Antígona

Més Informació
Adreça
Biblioteca Jaume Fuster. plaça de Lesseps, 20-22. Barcelona.

Les conferències es faran a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona en el marc d’un projecte del Ministeri d’Economia sobre límits i vulneracions de drets des de la perspectiva de gènere.

Acte Inici: 02/06/2017 a les 10:00   Final: 02/06/2017 a les 18:00

La jornada “Prostitució i ordenances municipals”, organitzada pel grup de recerca Antígona, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Grup de Recerca en Educació Intercultural (GREDI), de la Universitat de Barcelona (UB), tindrà lloc el 2 de juny a la Biblioteca Jaume Fuster, a Barcelona.

La sèrie de conferències aprofundiran en les polítiques públiques vinculades a la prostitució i en els límits i els problemes jurídics de les ordenances municipals en el marc dels drets fonamentals i la prostitució.

A les 10h s’inaugurarà la jornada i s’allargarà fins a les 18h. S’organitzaran tres taules rodones amb representants del món de la política, l’activisme i les universitats.

La primera taula rodona analitzarà els resultats dels projectes en què s’inscriu la jornada –el projecte sobre “El desenvolupament dels drets fonamentals en les ordenances municipals: límits i vulneracions de drets des de la perspectiva de gènere” i el projecte “GENCPOLIS”, finançats pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

La següent tractarà el discurs de l’ordre públic i de gènere en les ordenances municipals d’Andalusia, Catalunya i Itàlia. Després es parlarà de prostitució i espai públic centrant la ponència en casos de Barcelona. Finalment, s’abordarà des d’una perspectiva feminista l’estigma i la criminalització del treball sexual, i les conseqüències de la violència institucional, a partir de les veus de membres de l’entitat Genera i del col·lectiu Prostitutes Indignades. L'acte és gratuït i obert a tothom. 

 

Més informació:

  • Data: 2 de juny.
  • Hora: De 10h a 18h.
  • Lloc: Biblioteca Jaume Fuster (plaça de Lesseps, 20-22, Barcelona).
  • Organitza: Grup de recerca Antígona, Universitat Autònoma de Barcelona i grup de recerca GREDI.
  • Contacte: centre.antigona@uab.cat.