E.g., 26/03/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Jornada 'Treball en xarxa, oportunitats per a les persones sense llar'

Tarragona
Dimarts, 19/12/2017

La Comissió Territorial d'ECAS a Tarragona organitza una trobada per parlar sobre les persones sense llar i apropar les noves orientacions i experiències en la intervenció d'aquest col·lectiu.

La Comissió Territorial d’ECAS a Tarragona organitza la jornada ‘Treball en xarxa, oportunitats per a les persones sense llar', que girarà entorn de la realitat de les persones sense llar amb l'objectiu d'apropar a professionals i estudiants les noves orientacions i experiències en la intervenció en persones sense sostre.

La trobada comptarà amb conferències i tallers sobre la inclusió social i l'abordatge del sensellarisme. També es presentarà oficialment la Xarxa d'Atenció Integral a les Persones Sense llar de Tarragona, que té com a finalitat enfortir la capacitat d'organització entre entitats i organitzacions que treballen amb persones sense llar a la ciutat.

La jornada compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona i la Càtedra d’Inclusió Social de la URV.

Programa:

 • 9.15h - Conferència ‘Sinhogarismo,​ ​enfocando​ ​las​ ​oportunidades​ ​teniendo​ ​en​ ​cuenta​ ​a​ ​las personas​’, a càrrec de Hilde​ ​Sánchez​, professora titular de Sociologia de la UNED.
 • 10.00h - Conferència ‘Procesos​ ​de​ ​inclusión​ ​social​ ​de​ ​las​ ​personas​ ​sin​ ​hogar​ ​en​ ​la​ ​ciudad: relatos​ ​de​ ​vida​ ​y​ ​acompañamiento​ ​social​’, a càrrec de María​ ​Virginia​ ​Matulič Domandzič​, professora de la Unitat de Formació i Recerca (UFR) de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona.
 • 10.45h - ‘Camí a l’Estratègia​ ​integral​ ​per​ ​a​ ​l’abordatge​ ​del​ ​sensellarisme​ ​a​ ​Catalunya​’, a càrrec de Joan​ ​Batlle​, director de Programes Socials en l’habitatge de l’Agència de l’habitatge de Catalunya.
 • 11.10h - Presentació​ ​de la Xarxa​ ​d’atenció​ ​integral​ ​a​ ​les​ ​persones​ ​sensesostre​ ​de​ ​Tarragona,​ a càrrec d’integrants de la pròpia xarxa.
 • 11:30h - Cafè networking
 • 12.00h - Taules​ ​rodones​ ​simultànies
 1. Recursos per a l’atenció, amb Maite​ ​Mauricio​, de la UTE Suara Cooperativa-Sant Pere Claver del Servei Primer la Llar de l’Ajuntament de Barcelona; Maria​ ​Angeles​ ​Marín​, de l’Associació Rauxa de Barcelona; i Jordi​ ​Cuyàs​, Projectes estratègics, Ajuntament de Vilafranca de Penedès.
 2. Models d’atenció a persones en xarxa, amb Alba​ ​Pirla​, Cap de la Unitat Tècnica d’Inclusió de l’Ajuntament de Lleida; Antonio​ ​Chaves​, del Centro de Orientación y Atención a Personas sin Hogar (COAST) de l’Ajuntament de Granada; i Emiliano​ ​Barrientos​, del Punt d’Atenció a persones Sense Sostre de l’Ajuntament de Tarragona.
 3. Comunicació i sensibilització, amb Iván​ ​Torres​, director de Rais Fundación a la Comunidad de Madrid; Marta​ ​Pulgar​, del Departament de Comunicació d’Arrels Fundació; i Diana​ ​Casellas, del Programa Escola Amiga de l’Obra Social Sant Joan de Déu.
 • 13.15h - Posada en comú dels relats.
 • 13.45h - Tancament​ ​institucional amb Eva Ferran, Subdirectora general d’Anàlisi i Programació al Departament de Treball, Afers socials i Famílies; Joan​ ​Josep​ ​Izquierdo​, d’ECAS Camp de Tarragona; Ana​ ​Santos​, de l’Ajuntament de Tarragona; i Àngel​ ​Belzunegui​, director de la Càtedra d’Inclusió Social de la URV.

Les inscripcions a la jornada es poden realitzar a través del formulari online.

Data: 

Dimarts 19 des

Hora: 

08:30

Organitzador: 
ECAS