agenda

Jornades del món àrab. El coneixement mutu: una eina per a la solidaritat i la cohesió social

Il·lustració Nadine Feghaly
Associació Catalunya-Líban
Barcelona
Dimecres, 22/11/2017 fins Dimecres, 29/11/2017

L’Associació Catalunya-Líban organitza unes jornades sobre el món àrab, que tindran lloc al Centre Cívic La Sedeta de Barcelona del 22 al 30 de novembre.

El principal objectiu és promoure el coneixement sobre el món àrab com a eina per a la cooperació i la lluita contra el racisme i la islamofòbia. Així, es tractarà, d’una banda, la situació, les preocupacions i les lluites de les dones àrabs en els seus països d’origen i en la immigració; i de l’altra, es difondrà la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya, ajudant a desmentir els estereotips i els prejudicis.

En aquest marc d’intercanvi, es vol també debatre sobre la prevenció de la radicalització violenta dels joves, insistint en la participació de la joventut immigrada com un model eficaç contra les opcions obscurantistes i violentes.

22 de novembre, 18.30 h
Inauguració de l’exposició de la il·lustradora Nadine Feghaly, amb les col·laboracions del músic Ayham Omran i la companyia teatral El Asombro.

28 de novembre, 18.00 h
Taula rodona: La dona àrab en països d’origen i en la immigració

Hi participen:

Olfa Mohamed
Associació Optimum Dones (Tunísia) – Arquitecta i activista en defensa dels drets de les dones tunisianes, contra la violència masclista i en capacitació de les dones en la participació política. Coordinadora de la Trajectòria Internacional Femenina al seu país.

Natalia Haddad
Sindicat de Professors i Professores (Líban) – Activista en defensa dels drets de la dona libanesa i per la quota femenina al Parlament. Ha coordinat i participat en diferents reivindicacions i mobilitzacions al seu país (estatut civil unificat, millora salarial, laïcitat, contra la corrupció, medi ambient, nova llei electoral…).

Samia Ben Tekaya
Associació de Tunisians a Catalunya – Nascuda a Tunísia, on va viure la seva infància i adolescència, des de fa anys viu a Barcelona. És activista en temes d’interculturalitat i convivència. Actualment presideix l’Associació de Tunisians a Catalunya.

Fatima Ahmed
Associació Intercultural Diàlegs de Dona – Nascuda al Marroc, va ocupar durant alguns anys la vicepresidència del Consell Municipal d’Immigració. Actualment presideix l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona, un espai de trobada i socialització de dones immigrades.

Modera:

Salwa El Gherbi
Associació de Formació, Consultoria Aplicada i Recerca – Tècnica d’immigració i gestió de la diversitat. Poeta, ha ocupat responsabilitats relacionades amb l’àmbit de la interculturalitat a l’organització Amics de la UNESCO de Barcelona.

29 de novembre, 19.00 h
Taula de debat: La participació com a eix de lluita contra la radicalitat violenta

Trobada reservada a entitats. Hi participen: Associació Catalunya-Líban, Associació de Tunisians a Catalunya, Centre Euro Àrab de Catalunya, Comunitat Palestina de Catalunya, Associació d’Algerians a Catalunya, La Llum del Nord – Associació per la Ciutadania i la Cooperació entre Pobles, Fundació ACSAR, Ajuntament de Barcelona.


Totes les activitats tindran lloc al Centre Cívic La Sedeta (Sicília 321, Barcelona).

Per a més informació i inscripcions: ambelliban@gmail.com / 933 188 444

Les jornades compten amb la col·laboració de la Fundació Pau i Solidaritat CCOO i l’Associació Catalana per la Pau, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Data: 

Dimecres 22 nov

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Associació Catalunya-Líban
Correu electrònic Organitzador: 
ambelliban@gmail.com
Adreça: 
Centre Cívic La Sedeta Sicília, 321 Barcelona