E.g., 23/06/2019
PUBLICA UN ESDEVENIMENT
agenda

Tercera trobada del cicle "Diàlegs sobre Pau i Seguretat Humana"

 Font:
Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs
Barcelona
Dimecres, 13/06/2018

El pròxim dimecres 13 de juny tindrà lloc la tercera trobada del cicle "Diàlegs sobre Pau i Seguretat Humana", sota el títol "La seguretat més enllà de l’home blanc: una aproximació feminista a la seguretat humana", amb Brigitte Vasallo i Tania Adam.

El pròxim dimecres 13 de juny tindrà lloc la tercera trobada del cicle "Diàlegs sobre Pau i Seguretat Humana" que organitza el Centre Delàs d'Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau. Sota el títol "La seguretat més enllà de l’home blanc: una aproximació feminista a la seguretat humana", Brigitte Vasallo i Tania Adam conversaran sobre la importància del(s) feminisme(s) per reconfigurar i ampliar els horitzons del nou paradigma de la seguretat. El diàleg serà moderat per Júlia Bertran, periodista cultural.

Entre d’altres, s'abordaran les qüestions de l'estructura patriarcal subjacent en les polítiques de militarització i securitització, sobre les relacions entre hegemonia, poder i opressió, sobre la necessària alteració de poders, sobre la cultura de la violació i la política de la por lligada a l’espai públic com a espai no neutral, sobre el purplewashing i sobre la importància d’un enfocament interseccional que contempli gènere, classe i cultura a l’hora d’abordar la qüestió de la inseguretat.

S'obrirà un espai pels interrogants, el debat i la reflexió crítica sobre totes aquestes qüestions.

L'activitat és gratuïta però d'aforament limitat, és per això que cal fer inscripció prèvia.

Organitzen: Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Universitat Internacional de la Pau

Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Sobre les participants:

Tania Adam: periodista i productora cultural, especialitzada en l’àmbit de la interculturalitat, les migracions i les societats africanes. Impulsora i directora creativa de Radio África Magazine, presentadora de Terrícoles i directora de Radio Africa a Beteve 91.0 FM. Ha treballat en diversos projectes culturals relacionats amb l’Àfrica i amb el foment de la interculturalitat a Barcelona, amb entitats com la Fundació Interarts, el Centre d’Estudis Africans i Interculturals de Barcelona, o l’Ajuntament de Barcelona. Actualment comissaria el cicle Microhistòries de la diàspora. Experiències encarnades de la dispersió femenina a la Virreina Centre de la Imatge.

Brigitte Vasallo: escriptora, formadora i activista antiracista, feminista i LGTB. Investigadora coneguda especialment per la seva crítica a la islamofòbia de gènere, la denúncia del purplewashing, la defensa de les relacions no monògames i inclusives com a forma de resistència política, i darrerament també la reivindicació del xarneguisme com a identitat fronterera i bastarda. Ha escrit la novel·la PornoBurka, prologada per Juan Goytisolo, i col·labora sovint amb mitjans de comunicació com eldiario.es, Catalunya Ràdio, Diagonal, La Directa, Pikara Magazine i Crític. Pròximament, publicarà la seva nova obra “Pensamiento Monógamo. Terror Poliamoroso”.

Júlia Bertran: periodista cultural especialitzada en arts escèniques. Actualment presenta el programa cultural Quan arribin els marcians a TV3. Ha estat redactora i reportera en programes com Silenci?, Ànima i Tria33. Ha treballat, també, a Catalunya Ràdio, IcatFm i Com Ràdio. Recentment ha publicat el llibre M’estimes i em times. Dibuixos i converses que dinamiten la normalitat, una reflexió sobre l’amor romàntic, les relacions monògames i la família tradicional.

Data: 

Dimecres 13 juny

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Centre Delàs d'Estudis per la Pau i Universitat Internacional de la Pau