Obert el període de pre-inscripció per a la Diplomatura de Postgrau en Cultura de Pau

Cultura de Pau
Bellaterra
Dimarts, 29/04/2014 fins Dimecres, 22/10/2014

Obert el període de pre-inscripció per a l'edició 2014-15 de la Diplomatura de Postgrau en Cultura de Pau de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB.

· L’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, compleix 15 anys formant professionals en adoptar una visió de cultura de pau a les seves pràctiques laborals i personals

· Educadors, periodistes, politòlegs, sociòlegs, però també policies, veterinaris, metges, dissenyadors... són alguns dels perfils que han passat per la Diplomatura de Postgrau de Cultura de Pau, dirigida pel Vicenç Fisas

· A l’edició 2014/2015 la Diplomatura s’adapta als nous escenaris i incorpora novetats com la possibilitat de cursar-la per mòduls o les pràctiques reconegudes

L’Escola de Cultura de Pau compleix 15 anys treballant per la cultura de la pau, els drets humans i l’anàlisi de conflictes i dels processos de pau, l’educació per a la pau, el desarmament i la prevenció de conflictes armats. Dirigida per Vicenç Fisas, Càtedra UNESCO sobre Pau y Drets Humans de la Universitat Autònoma de Barcelona, Doctor en estudis sobre pau per la Universitat de Bradford, premi Nacional de Drets Humans 1988 i autor de més de trenta llibres sobre conflictes, desarmament i investigació sobre la pau, a l’Escola de Cultura de Pau, no només s’investiga i intervé en temàtiques relacionades amb els conflictes, els processos de pau, la justícia transicional i la diplomàcia paral·lela, també es formen persones de diferents àmbits professionals, a través de la Diplomatura de Postgrau en Cultura de Pau, amb la màxima que la construcció de la pau ha de ser practicable sobre el terreny per a després poder ésser desenvolupada i aplicada.

D’aquesta manera, mitjançant la Diplomatura es vinculen coneixements i experiències sobre construcció de pau a nivell micro i macro, de manera que les persones inicialment interessades en el tractament de micro conflictes (interpersonals laborals, per exemple), poden iniciar-se també en el tractament de macro conflictes (socials i armats) i viceversa. De la mateixa manera la Diplomatura permet que les persones interessades en aspectes més internacionals, com el tractament de conflictes armats o el desenvolupament de processos de pau, coneguin també les bases de l’educació per a la pau adaptada a micro conflictes.

Periodistes, politòlegs, sociòlegs, però també metges, veterinaris, policies i un llarg etcètera, són els perfils de l’alumnat que durant aquests 15 anys s’han format en les diferents perspectives i enfocs en la cultura de pau, que permeten explicar la interconnexió entre tots els temes tractats i la transversalitat del treball per a la pau.

Reflex d’això és el professorat que imparteix les classes, provinents de sectors molt diferents com Jorge Barudy, neuropsiquiatra i terapeuta ocupacional; Carlos Martín Beristain, metge especialista en recolzament psicosocial; Marina Caireta, investigadora en Educació per a la pau; María Villellas, especialista en gènere; Arcadi Oliveres, President de Justícia i Pau; o John Paul Lederach, negociador en conflictes armats internacionals entre molts altres professionals reconeguts en l’àmbit de la construcció de pau.

Les sortides professionals de la diplomatura inclouen treballar a ONG, en cooperació, en organismes internacionals, etc. Però també en periodisme de pau o, simplement, en incorporar la visió de cultura de pau en la pràctica professional de l’alumnat, ja sigui docent, metge, periodista, etc.

Novetats 2014/2015

Amb motiu del seu 15è aniversari i amb la voluntat d’adaptar-se a l’entorn i a les necessitats dels i les alumnes, la Diplomatura de Cultura de Pau incorpora la possibilitat de cursar-la per mòduls, amb un doble objectiu: per una banda, facilitat l’accés a tothom interessat en incorporar a les seves pràctiques una cultura de pau; i, per l’altre, segmentar i apuntar a l’especialització d’aquelles persones interessades només en aspectes concrets de la diplomatura, composta per tres mòduls: fonaments de l’educació i la investigació per a la pau, anàlisi dels conflictes armats i altres violències i construcció de pau. De la mateixa manera l’Escola de Cultura de Pau ofereix a partir d’aquesta edició la possibilitat a l’alumnat de realitzar pràctiques professionals reconegudes, ja sigui en el seu centre de formació i investigació com en altres entitats del sector.

La matriculació per a alumnes nacionals començarà el proper 1 de setembre, però els alumes estrangers ja poden començar a fer les seves inscripcions. Més informació sobre la Diplomatura de Postgrau en Cultura de Pau a http://escolapau.uab.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=68&lang=es

Sobre l’Escola de Cultura de Pau

L’Escola de Cultura de Pau es va crear al 1999 amb el propòsit de treballar per la cultura de pau, els drets humans, l’anàlisi de conflictes i dels processos de pau, l’educació per a la pau, el desarmament i la prevenció dels conflictes armats, amb els objectius de promoure la comprensió i la pràctica de la cultura de pau, investigar i intervenir en temàtiques relacionades amb els conflictes, els processos de pau, els drets humans, la diplomàcia paral·lela i l’educació per a la pau. I formar persones per a que siguin capaces de difondre el missatge i la pràctica de la cultura de pau.

Data: 

Dimarts 29 abr

Hora: 

10:54

Correu electrònic de l'organitzador: 
cecile.barbeito@uab.cat / escolapau@uab.cat