Porta4 commemora el Dia de la Dona

Porta4

Més informació

Organitzador Porta4
Adreça de l'organitzador
Correu espaiteatral@porta4.cat
URI Porta4

Més Informació
Adreça
Porta4 Carrer de l'Església 4 - Pati interiorBarcelona

La Sala Porta4 està sensibilitzada de forma personal amb el Dia de la Dona. 

Acte Inici: 08/03/2017 a les 16:40   Final: 26/03/2017 a les 20:00

És un espai escènic gestionat per un equip de dones: la seva creadora i directora és Verónica Pallini, actriu, docent i doctora en antropologia; Lara Vidal, gestora cultural i responsable de l’espai formatiu; i Carmen Holguera, responsable de programació. Les tres porten a terme un projecte amb més de 10 anys d’història, de formació, creació i exhibició teatral en l’emblemàtic barri de la Vila de Gràcia. Porta4 és uhna sala teatral oberta a nous formats i propostes que durant el mes de març acollirà tres produccions que giren entorn a la figura femenina. S’inclou l’última producció de Porta4 "Te voy a matar, mamá", protagonitzada per Verónica Pallini, obra on, a partir d’un text teatral, investiga diferents posades en escena convidant a diferents actors i oferint un gir estètic en cada proposta.

  • Te voy a matar, mamá parla de la relació mare-filla, una de les relacions més conflictives en l’univers dels vincles efectius i que transcendeix tot tipus de fronteres. El personatge treu a relluir, amb humor i ironia, situacions, conflictes, divergències amb la mare i, d’una manera o altra, l’espectador aconsegueix identificar-se amb ella.

Es podrà veure el divendres 24 de març a les 20.00 hores a Porta4 i els divendres d’abril a la Sala AZarte de Madrid.

  • Lou Salomé és un d’aquests noms importants en la història i que, però, no han transcendit a l’imaginari col·lectiu. Ella no només va ser musa de grans intel·lectuals i artistes del seu temps, sinó que els va tractar d’igual a igual. Interlocutora i amiga de Nietzsche, Freud o del poeta Rilke. Paloma Arza es posa a la seva pell per a donar-la a conèixer al públic de Porta4. Lou Andreas Salomé va ser pionera en l’art de ser ella mateixa. Sentia una total indiferència per les convencions morals de la seva època, el que va representar un desafiament social en una de les èpoques de major esplendor de la cultura europea. Curiosa insaciable, va escriure més de  obres entre novel·les, assajos i articles sobres psicoanàlisi. Lou Salomé. El carácter de un gato reflexa el mon d’aquesta dona inigualable, nascuda a Sant Petersburg al 1861, any en què l’esclavitud va ser abolida a Rússia. Una data que va suposar l’inici de la florida artística i social a Europa. Quan va morir a l’Alemanya nazi al 1937, Europa es va tornar a quedar a les fosques. Es podrà veure els dies 10, 12, 19 i 26 de març a diferents hores.

 

  • Lisistrata és una proposta descarada i mordaç portada i adaptada per les directores Carmen Ibáñez i Laia Cardona. Han realitzat un muntatge personalitzat d’uns dels textos més importants de la Grècia clàssica. Potser, el seu autor, Aristòfanes, no era conscient de la importància que tindria l’obra que va crear. Tan important que, segles després, la jove companyia de teatre, La Coquera, la presentarà davant el segle XXI durant tots els dissabtes de març a les 19.00 hores. El públic podrà viatjar fins l’Atenes de l’any 411 a.C., un període agitat, doncs Atenes i Esparta portaven 20 anys en guerra provocada per la obstinació dels homes. Davant la negra realitat, les dones de tota Grècia decideixen fer una vaga sexual per a què la tan necessària pau torni a regnar.

Disponibilitat d’entrades i informació de tota la programació al web de Porta4

Dades de contacte per a premsa:

Carmen Holguera – 931854840

espaiteatral@porta4.cat

 

Porta4 és un espai dedicat a la formació, a la producció i a l’exhibició artístico-cultural en general i, em particular, a les arts escèniques. Es consolida amb l’objectiu de generar un àmbit de creació no convencional dedicat a les propostes de petit format, de qualitat i recolzant criteris d’innovació. Porta4 produeix projectes i espectacles propis. Tan mateix, ofereix la possibilitat d’exhibició a artistes, companyies i col·lectius de creadors.