Presentació del llibre 'El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers' amb Jesús Gellida i Albano-Dante Fachín

Més informació

Organitzador Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
Adreça de l'organitzador C/ Roger de Llúria, 155-157, entresòl 1a
Correu comunicacio@colpis.cat
URI Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya

Més Informació
Adreça
Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya c/ Roger de Llúria, 155-157Barcelona

El politòleg Jesús Gellida publica el llibre 'El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers', el qual enceta ja la segona edició. El 6 de febrer el presentarà al Colpis, acompanyat per l'ex diputat Albano-Dante Fachín.

Acte Inici: 06/02/2018 a les 18:00   Final: 06/02/2018 a les 20:00

Es tracta d’un recull d’un centenar d’articles escrits des del 2011 al 2017, agrupats en cinc grans capítols que analitzen la situació mundial, espanyola i catalana, però també la realitat social i les transformacions polítiques que s’han produït en els darrers anys. En el pròleg del llibre, l’activista social i economista, Arcadi Oliveres, ha destacat que el contingut, en cada cas, és reflexiu, didàctic i molt ben documentat, però també crític i farcit de propostes. "El canvi global" parla de les promeses incomplides d’Obama, de la postveritat de Trump, de reformar el capitalisme, de la globalització neoliberal, de les revoltes àrabs i de la brutal guerra de Síria. També de l’esclat de la bombolla immobiliària, de la crisi econòmica, de la corrupció, del sorgiment del 15M i del procés sobiranista català. 

Per Gellida, analitzar com afecta a la societat i a la política, tant a nivell mundial com local el viure en un món globalitzat, és una qüestió de convicció “no ens podem quedar a un costat mentre la situació actual de desigualtat i injustícies socials existents al món augmenten". En aquesta cuidada selecció, ens convida a reflexionar sobre quines eren les nostres esperances davant els canvis socials que s'anunciaven i quins han estat finalment les sensacions que ens han quedat, juntament amb les incertes perspectives de futur que sofreix actualment la societat.

Sobre 'El canvi global'…

  • Una obra per entendre les claus de la crisi i la resposta social. Esther Vivas, periodista.
  • Sens dubte el 15M va marcar un abans i un després. Des de llavors s'han produït enormes canvis a una gran velocitat. Aquest llibre ens ajuda a fer un exercici imprescindible per seguir avançant: reflexió i context. Marta Sibina, diputada al Congrés.
  • La història està feta de memòria, però massa sovint també d'oblit. Aquest llibre lluita contra l'oblit i la desmemoria. Xavier Joanpere, activista social.
  • Un plàcid exercici d'hemeroteca, a través d'una mirada crítica, que aporta nova llum sobre el que denominem actualitat. Maria Victòria Bertran, periodista.
  • Una radiografia del motor del canvi des de la veu d'un dels protagonistes. Imprescindible. Joan Giner, ex-parlamentari català.

Després de la presentació del llibre podreu adquirir un exemplar signat per l'autor.

Aquesta tindrà lloc dimarts 6 de febrer, a les 18 hores, al Colpis. Aquesta activitat és gratuïta però l'aforament és limitat. Podeu inscriure-us en el següent Formulari.