Presentació del llibre 'El Raval i els inicis del feminisme obrer'

Portada del llibre 'El Raval i els inicis del feminisme obrer'

Més informació

Organitzador Fundació Tot Raval
Adreça de l'organitzador
Correu info@totraval.org
URI Fundació Tot Raval

Més Informació
Adreça
Ateneu del Raval C/ Reina Amàlia, 3Barcelona

Tags

El barri del Raval de Barcelona va ser l'escenari de les lluites de feminisme obrer. El 21 de març es presentarà un llibre sobre aquest fet històric, a l'Ateneu del Raval.

Acte Inici: 21/03/2018 a les 19:00   Final: 21/03/2018 a les 20:30

Emma Fernández Parcerisa, historiadora i fundadora del col·lectiu Androna Cultura, és l'autora del llibre 'El Raval i els inicis del feminisme obrer',  que repassa els inicis de la mobilització obrera i feminista de la ciutat i la seva vinculació amb el Raval. La publicació, que ha estat editada per la Fundació Tot Raval amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, busca reivindicar i visibilitzar aquest moviment i contribuir a eixamplar i democratitzar la memòria dels barris de Barcelona.

La presentació del llibre es farà dimecres 21 de març, a les 19.00 hores, a l'Ateneu del Raval (C/ Reina Amàlia, 3). Comptarà amb la participació de l'autora del llibre i de les persones que han coordinat de la publicació, Elisa Covelo O’Neill i Juan Pedro Diotaiuti Pares.

'El Raval i els inicis del feminisme obrer' és fruit de la col·laboració de Tot Raval amb Androna Cultura, arran de la seva participació en la programació de les dues darreres edicions del Festival de Cultura Raval(s), dedicades a la lluita antimasclista i a la diversitat de gènere. Aquest col·lectiu està especialitzat en la gestió i divulgació de la cultura i la memòria històrica local, i organitza itineraris i visites guiades a diversos barris, entre elles, una sobre el Raval i els inicis del feminisme obrer.