Taller de VJ i vídeo mapping en Processing

Taller de VJ i vídeo mapping en Processing. A càrrec de Llibertar.io
Barcelona
Dimecres, 04/01/2017 fins Dissabte, 21/01/2017

En aquesta formació de Hangar coneixereu diferents tècniques de VJ i vídeo mapping. Processing és un entorn de programació lliure basat en Java.

Hangar ha programat per el proper mes de gener del 2017, una formació sobre diferents tècniques de VJ i vídeo mapping utilitzant l'entorn de programació lliure Processing. La pràctica del vídeo mapping pot ser definida com una performance audiovisual en temps real, en la qual es produeix i es mescla diferents elements visuals. Aquests elements es fusionen amb l'espai físic, donant lloc a noves arquitectures virtuals i noves formes de percepció.

En aquesta formació, els objectius són els següents:

  • Estudi de l’evolució de les tecnologies i estètiques associades a la projecció d’imatges sobre l’espai físic i la producció de vídeo en temps real. Anàlisi de textos de Paul Virilio, Siegfried Zielinski i uns altres.
  • Estudi tècnic i conceptual de casos referencials per al desenvolupament de projectes propis de VJ i vídeo mapping.
  • Exploracions de camp: criteris per seleccionar espais i objectes, elaboració d’esquemes de posicionament.
  • Visió general del funcionament de les principals eines de programari comercial per VJ i vídeo mapping: MadMapper, Resolume, Modul8.
  • Introducció a Processing i a l’estructura de carpetes, llibreries i arxius de codi. Fonaments de la programació: tipus de dades i operacions, estructures de control, arrays, vectors.
  • Generació de gràfics 2D i 3D, construcció gràfica per capes i processament d’imatges en temps real.
  • Mètodes de mescla de diferents fonts d’entrada: a) pel·lícules, b) càmeres en directe, c) Syphon (protocol de transmissió de dades de vídeo entre aplicacions). Fonaments tècnics del vídeo, formats i códecs.
  • Ús de màscares i estudi del mesh-warping de vídeos i implementació d’operacions per ajustar vídeo sobre superfícies complexes.
  • Connexió de controladors físics USB MIDI. Creació d’una interfície gràfica (GUI) per al control d’aplicacions amb sliders, botons, i controls rotatoris.
  • Set up de múltiples projectors sincronitzats. Estudi de tècniques per a l’elecció i muntatge de projectors de vídeo i altres sistemes de presentació visual. Criteris per produir diversos tipus d’instal·lacions de vídeo mapping, com mapping arquitectònic o artístic en un museu.

Tots els participants tindran oportunitat de mostrar el resultat del seu treball en finalitzar el curs.

No es requereix experiència prèvia.

Dirigit a: persones interessades a aplicar el mapping per performances, dansa i teatre, concerts en directe, instal·lacions, publicitat, arquitectura i disciplines afins. Es convida als participants a portar idees de projectes afins per ser desenvolupats durant el curs.

Durada: 18 hores

Dates: 4, 7, 11, 14, 18, 21 de gener 2017.

Horari: 18:00-21:00

Matrícula: 120€. Inscripcions aquí.

A càrrec del col·lectiu Libertar.io. Laboratori d’educació en art, tecnologia i filosofia.

La formadora i el formador, són:

Belén Agurto, Artista i investigadora en filosofia de la tecnologia i estètica digital. Títol en Comunicació audiovisual (O. de Lima) i Màster en Estudis comparatius de literatura, art i pensament (UPF, Barcelona). Co dirigeix el programa formatiu de tecnologia i estètica de Libertar.io en Hangar.org des de l’any 2015, i treballa en la recerca artística i filosòfica en 010.bio.

Álvaro Pastor, Artista electrònic i arquitecte, investigador en realitat virtual i sistemes interactius. Premi Ibermúsicas 2014, Premi Iberescena 2011. Director del medialab Lacasaida.org a Lima (Perú) entre 2006 – 2014. Actualment treballa en la recerca en 010.bio i en la docència en Libertar.io.

Data: 

Dimecres 04 gen

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Hangar
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@hangar.org