agenda
Dilluns 16 jul fins Divendres 27 jul

Barcelona

Taller d'escriptura social
Associació Catalana Perpetuum Mobile

Taller d'escriptura social

Des de perpetuum es posa en marxa un nou taller d'Escriptura Social impartit a les aules de l'escola El Timbal.

Quina funció pot tenir l’art per tal de fer visible l’actual crisi que estem vivint?. La crisi econòmica que es viu a Europa i el món occidental és també una crisi de valors que ens planteja noves preguntes i ens convida a la reflexió individual i col·lectiva. Les formes d’expressar el nostre malestar són múltiples i és per això que es vol donar noves formes d’expressió als crits d’auxili i de lluita i transformar les nostres reivindicacions en quelcom artístic.

Es proposa un taller de 2 setmanes al juliol on es faran servir les eines de l’escriptura creativa, l’anàlisi dramatúrgica i la improvisació escènica per abordar qüestions politico-socials que ens afecten com a artistes i com a persones.

S'organitzat en dos blocs:

  • Bloc 1 - primera setmana: Es treballarà a partir d’una història concreta aportada per cada participant, ja sigui real o inventada. Una història que ens interessa o ens ha colpit i de la que volem palrar. Sobre aquest primer inpout, s'analitzarà teòrica i pràcticament el tema o temes subjacents, la simbologia implícita, els personatges, l’argument, el discurs, etc. Es reflexionarà en grup sobre els possibles desenvolupaments dramatúrgics de la història i es desenvoluparan exercicis d’escriptura a partir d’aquest anàlisi.
  • Bloc 2 - segona setmana: S'experimentarà amb el treball del text a l’espai. No es tracta de fer cap posada en escena, sinó més aviat investigar el feedback entre acció i moviment a l’espai escènic, l’ús teatral dels objectes i la constant reescriptura dels textos.
Data: 

Dilluns 16 jul

Hora: 

18:00

Organitzador: 
perpetuummobile
Adreça: 
El Timbal, escola d'arts escèniques Roger de Flor, 85 Barcelona