2011, Any Internacional dels Boscos

2011, Any Internacional dels Boscos

Resum: 

"Els boscos per les persones" és el lema que transmet el logotip dissenyat per l'Any Internacional dels Boscos. Les activitats previstes per al 2011 volen recordar el paper fonamental que tenen les persones en l'ordenació sostenible i, en definitiva, en la conservació dels boscos.

El 20 de desembre de 2006, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució per la qual es declarava el 2011 Any Internacional dels Boscos. Aquesta celebració resultarà útil per prendre major consciència que els boscos són part integrant del desenvolupament sostenible del planeta a causa dels beneficis econòmics, socioculturals i ambientals que proporcionen. Amb aquesta finalitat, es promourà l’acció internacional a favor de l’ordenació sostenible, la conservació i el desenvolupament de tot tipus de boscos, inclosos els arbres fora d’ells.

Un dels principals objectius de l'Any Internacional dels boscos és ajudar a la difusió i intercanvi d'estratègies que serveixin per afavorir l'ordenació forestal sostenible i la degradació dels boscos del món.

S'organitzaran activitats que permetin difondre el missatge "Els boscos per les persones", que ajudin a prendre consciència de la importància dels espais naturals i de la necessitat d'intervenció de les persones per conservar-los. S’encoratja als governs i a les diferents organitzacions regionals, internacionals i de la societat civil a sumar els seus esforços per tal de facilitar l'organització de les activitats de l'Any Internacional dels Boscos 2011. La Secretaria del Fòrum de les Nacions Unides sobre els Boscos (FNUB) serà el centre de coordinació designat per a la posada en pràctica de l’Any Internacional dels Boscos.

Afegeix un comentari nou