A l’estiu, a la Unibici

Autor/a: 
Xarxa de Volunariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

A l’estiu, a la Unibici

Autor/a: 
Xarxa de Volunariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Del 17 al 20 de juliol, la II Universitat Popular de la Bicicleta ens posa al dia sobre els últims avenços en el món de la bicicleta, pel què fa a la mobilitat, l’oci i el negoci.

Aquest any, Montcada i Reixac acull la segona Universitat popular de la Unibici, una universitat d’estiu que és pionera a l’Estat espanyol i està dedicada exclusivament a la bicicleta.

És organitzada pel col·lectiu Mou-te en bici en coordinació amb l’Ajuntament i també compta amb Bicicleta Club de Catalunya (BACC), la Coordinadora d'Usuaris de la Bicicleta i de la Bicicleta Club Terrassa. L’escola La Salle tornarà a ser la seu de la Unibici d’aquest any.

La Universitat Popular de la Bicicleta té, doncs, la vocació de posar en valor aquest mitjà de transport i alhora compartir amb rigor acadèmic els coneixements més actuals d'aquest sector, des dels punts de vista de la mobilitat, l'oci i el negoci.

A qui s’adreça?

La Universitat està dirigida principalment a joves i estudiants, donada la inexistència de formació específica sobre bicicleta, però també a professors que vulguin incorporar la bicicleta com a eina pedagògica i a empresaris i treballadors, per a que coneguin les possibilitats de negoci del sector.

La participació a la Universitat de la Bicicleta té un cost simbòlic per tal d'incentivar nous ninxos de treball i, per tant, seran benvingudes les persones actualment aturades que vulguin adquirir coneixements per iniciar una nova etapa.

El programa

La Universitat s'inaugura amb la conferència 'El rol de les associacions d'usuaris de la bicicleta', a càrrec de Christophe Raverdy, de la Federació francesa d'usuaris de la bicicleta.

El dia 18, les conferències giraran al voltant de l'eficiència i l'economia de la bicicleta, amb temes com l'impacte econòmic del cicloturisme, les polítiques fiscals que empren alguns països per afavorir l'ús de la bicicleta, la legislació i el “biciregistre”, a més d'una visita guiada en bicicleta des de La Salle fins a la Casa de les Aigües.

El dia 19, les conferències tractaran sobre les innovacions en el món de les dues rodes -a càrrec d'Ot Pi, 12 vegades campió del món de Biketrial-, amb temes com convertir una bicicleta normal en una d'elèctrica, l'experiència de donar la volta al món en bicicleta -amb la participació de Claud Marthaler- o el cicloturisme per a persones amb discapacitat, entre d'altres.

L'últim dia, el 20 de juliol, hi haurà una bicicletada popular interurbana amb un recorregut pel parc fluvial del Besòs fins al fòrum de Barcelona, que arrencarà a les 10h al pavelló Miquel Poblet.

Aquest any, tallers paral·lels

La novetat d'aquesta edició és el cicle de tallers de formació paral·lels que es farà durant la Universitat.

El dia 18 n'hi haurà un sobre iniciació al ciclisme, adreçat a tallers i comerços dedicats a aquest transport i a professors d'educació física i un altre per ensenyar adults a anar en bicicleta.

El dia 19 es farà un taller d'auto reparació de bicicletes usades i un altre de formació per a l'organització i conducció de grups a bicicleta.

Com inscriure’s?

El preu de la inscripció és de 20 €, que s’abonaran el dia de l'inici de la Universitat. Aquest preu inclou l'assistència a les sessions i l'allotjament en lliteres amb desdejuni, i existeixen descomptes, com un 50% per als veïns de Montcada i Reixac, membres de les entitats organitzadores i universitaris.

La Salle habilita espais perquè els participants a la Universitat es puguin quedar a dormir a les instal·lacions del centre, però cal portar el sac de dormir.

La inscripció s'ha de fer per mitjà del web www.unibici.es. Per a més informació es pot trucar al telèfon 649 418 985 o enviar un correu electrònic a l'adreça info@unibici.es.

Afegeix un comentari nou