Compartir coneixements pràctics per un món més sostenible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Compartir coneixements pràctics per un món més sostenible

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Fer els vostres propis mobles amb palets, intercanviar la roba que ja no us poseu o posar a punt la vostra bicicleta. Aquestes són algunes de les propostes pràctiques que el Festival Compartir Noarderias ofereix de l'1 al 8 de març a Barcelona, al voltant de la sostenibilitat, el compromís i el canvi social.

"Conceptes com reutilització, cooperativisme, sostenibilitat, canvi, compromís i responsabilitat defineixen aquesta proposta oberta a tots aquells que creuen que el canvi comença per un mateix", així presenta el col·lectiu Noarderías el festival.

Què ofereix?

Propostes que van des de la construcció de mobles amb palets a l'elaboració d'una vaixella de fruites i verdures per aprendre i introduir els fruits de temporada, passant per un mercat d'intercanvi de roba o un taller per arreglar i posar a punt la bici.

Propostes pràctiques però també reflexió

A més de les activitats, s'han programat quatre conferències al voltant de nous models econòmics i de consum. Es parlarà de les noves ciutats sostenibles que neixen amb el moviment Transition Towns, també de les oportunitats que representa la bioconstrucció, de petites accions que posen en valor els nostres carrers o del projecte Consumicidio, sobre el final anunciat de l'actual model econòmic.

D'on surt la iniciativa?

El festival és organitzat pel col·lectiu Noarderias, un grup de joves emprenedors, dissenyadors i enginyers de formació, que comparteixen la voluntat de conèixer i aprendre des de la consciència crítica, posant el punt de mira en les conseqüències ambientals, socials i econòmiques dels nostres actes.

El festival també compta amb la col·laboració d'experts en disciplines variades, com la nutricionista Jordina Casademunt, especialitzada en alimentació saludable i de l’esport, l’expert en anàlisi de conductes de consum i professor d’ESADE, Josep Maria Galí entre d’altres.

Si voleu més informació o inscriure-us a algun dels tallers, consulteu el web del Festival Compartir Noarderias.

Afegeix un comentari nou