Coneix “Desembruta”, una complerta campanya de conscienciació mediambiental

 • Fotografia de deixalles d'envasos sobreeixint d'una paperera

  Fotografia de deixalles d'envasos sobreeixint d'una paperera

 • Fotografia de deixalles d'envasos en una platja

  Fotografia de deixalles d'envasos en una platja

 • Fotografia de deixalles d'envasos en un entorn natural

  Fotografia de deixalles d'envasos en un entorn natural

 • Fotografia de deixalles d'envasos en un entorn urbà

  Fotografia de deixalles d'envasos en un entorn urbà

Entitats de gran abast en l’àmbit mediambiental han donat inici el passat dia mundial del medi ambient a la campanya Desembruta. Amb l’objectiu de moure consciències, la campanya denuncia la situació actual de les deixalles d’envasos i proposa  un canvi conceptual en el seu procés de reciclatge.

Els 3 actors de la campanya Desembruta són  La Fundació per a la prevenció de Residus, que aglutina entitats ecologistes i cíviques d’àmbit nacional, amb el suport i la participació d’administracions i empreses, la inciativa Retorna, integrada per ONGs ambientals, associacions de consumidors, sindicats i la industria del reciclat, i l’Obra Social Caja Madrid.

Primer, prenguem consciencia

Segon, participem a la campanya, denunciem i desembrutem

Des del web de Desembruta se’ns convida a fotografiar els punts negres de deixalles que ens trobem i a penjar la fotografia amb la informació relacionada.

També es fa una crida a la participació a entitats i voluntaris que vulguin anar al rescat de residus abandonats a l’entorn urbà, rural, forestal, marí o fluvial.

Tercer, coneguem les solucions

Fa molts anys, una àvia li deia a la seva neta: No és més net qui més neteja sinó qui menys embruta. Darrerament aquesta tradicional dita s’ha anat transformant i convertint en eslògan de diverses campanyes de sensibilització per a reduir les deixalles.

Si avui deixem d’embrutar i a més, Desembrutem, demà caminarem tranquils en un entorn més net.

Afegeix un comentari nou