Eines per al consum sostenible a la UdL

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Eines per al consum sostenible a la UdL

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Del 20 al 27 de març la UdL celebra la IV Setmana de la Sostenibilitat, centrada enguany en la divulgació de recursos pràctics per al consum sostenible i la sensibilització.

On trobar productes ecològics, tallers de reutilització de menjar i de roba, difusió d'experiències d'horts urbans, opcions d'energia neta i banca ètica. Al voltant de tots aquests àmbits se centren les activitats que tindran lloc del 20 al 27 de març, a la IV Setmana de la Sostenibilitat de la Universitat de Lleida (UdL).

Enguany la Setmana de la Sostenibilitat, que ja se situa en la seva quarta edició, té com a eix vertebrador el consum sostenible. Segons explica el membre de la Comissió de Medi Ambient de la UdL, Carles Giné-Janaer, celebrar-la compleix un doble objectiu: "Tant donar eines a les persones que estiguin sensibilitzades com sensibilitzar les que encara no ho estan tant, però que sí tenen un mínim interès pel tema".

El conjunt d'activitats organitzades des de la Comissió de Medi Ambient i el Vicerectorat de Campus ofereixen recursos pràctics i útils, aplicables al dia a dia de les vides quotidianes de les persones. És a dir, eines que poden permetre efectivament consumir de manera més sostenible.

Per assolir aquesta vessant pràctica, compten amb la participació d'entitats i empreses vinculades a la temàtica, com ara Troballes; una associació destinada a la inserció laboral que s'encarregarà dels tallers de reciclatge de roba. La cooperativa de consum ecològic Lo Fato s'ocuparà de l'àmbit de l'alimentació sostenible i alternativa. De les finances ètiques en parlarà Associació Fiare Catalunya i, per la seva banda, Somenergia, la cooperativa d'energia sostenible, oferirà una opció alternativa al les companyies tradicionals energètiques.

Assolir els objectius d'una iniciativa d'aquest estil queda subjecte a l'assistència de públic, és a dir, a la quantitat de persones a les que s'aconsegueix arribar per tenir el màxim impacte. En aquest sentit, Giné explica que tot i que la valoració de l'edició anterior (destinada a la generació i prevenció de residus) va ser positiva, van faltar-hi públic. És per aquest motiu que, explica, "s’ha potenciat la part lúdica de les activitats inicials, per poder informar i donar a conèixer la resta d'esdeveniments de la Setmana".

La Setmana per al Consum Sostenible és oberta al públic en general i algunes de les activitats requereixen de prèvia inscripció, que és possible fer fins el dilluns 17 de març. El Programa complet es pot consultar al web de la UdL.

Afegeix un comentari nou