El Mercat de la Terra Slow Food arriba a Barcelona

 Font:
Font:

El Mercat de la Terra Slow Food arriba a Barcelona

Resum: 

Aliments "bons, nets i justos" és el que es podràs trobar dissabte 13 de juny al parc de les Tres Xemeneies de Barcelona.

Escurçar distàncies entre la terra i la taula, i oferir aliments locals de bona qualitat, de temporada i obtinguts amb processos tradicionals respectuosos. Aquest és l'objectiu que es planteja Slow Food Barcelona amb el primer Mercat de la Terra de la ciutat. Es realitzarà dissabte 13 de juny al parc de les Tres Xemeneies, situat a la part baixa del Paral·lel, al barri del Poble-sec.

Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments "bons, nets i justos", basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just.

Al llarg d'aquests darrers anys Slow Food Barcelona ha organitzat Mercats de la Terra ocasionals, com el de la Fira per la Terra, el de la Fira de Sant Ponç o els mercats de pagès mensuals organitzats per la Xarxa de Consum Solidari. L'objectiu ara és aconseguir un Mercat de la Terra permanent, com els que ja existeixen a Itàlia. El mercat del 13 de juny serà el primer d'una sèrie de proves pilot que es portaran a terme per tal de consolidar aquest tipus de mercats a la ciutat.

Slow Food Barcelona Vázquez Montalbán lidera aquesta iniciativa, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de la Coordinadora Entitats Poble-sec, l'Associació de Comerciants de Poble-sec, C.C. El Sortidor, C.C. Albareda, Associació Gastronomia i Turisme i Domingo recreativos.

Afegeix un comentari nou