Diversió, aprenentatge i natura a les Estades Marines per a joves de Xatrac

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Estades marines per a joves de Xatrac Font: Xatrac.org
Estades marines per a joves de Xatrac Font: Xatrac.org

Diversió, aprenentatge i natura a les Estades Marines per a joves de Xatrac

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Els camps de treball Vies Braves són una activitat innovadora on els joves es converteixen en experts en el medi marí i participen en la seva conservació.

Les Estades Marines són activitats en què les persones que hi participen ho fan des del voluntariat i adquireixen el compromís de participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) de manera individual o en grup a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu. Els i les joves conviuen durant 2 setmanes realitzant projectes i serveis a la comunitat que els acull.

Els camps de treball Vies Braves fomenten la cooperació i el desenvolupament personal, són innovadors, divertits i fan possible el descobriment, coneixement i conservació de la costa catalana gràcies a l’esnòrquel.

Les persones participants adquireixen gran quantitat de coneixements que els ajudaran a fer divulgació a altres persones usuàries de la importància de gaudir del medi fent-ne un ús respectuós i adient del nostre entorn.

Les activitats més destacades es fan a través de l’esnòrquel a una franja de mar costanera, abalisada i protegida per part del projecte Vies Braves. D'entre les tasques que es desenvolupen destaquen:

  • La creació d’un vídeo on les persones participants són els actors i actrius, directors/ores i guionistes.
  • L’observació i la identificació d’espècies amb l’ús de la plataforma Natusfera.
  • La organització d’una jornada de neteja marina.
  • La participació en jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).

Xatrac organitza els Camps de Treball Vies Braves. Hi col·laboren d’Anèl·lides, Vies Braves, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Llançà, l’Ajuntament de Tossa de Mar i l’Ajuntament de Calella.

Enguany les Estades Marines per a joves s'han celebrat durant el mes de Juliol als municipis de Tossa de Mar, Calella, Llançà i Sant Feliu de Guíxols i ha comptat amb la participació més de 70 joves de tot Catalunya.

S’han realitzat múltiples accions a cada municipi, des de activitats per casals, neteges de platges i del fons marí, fires del mar, guies d’espècies marines. També han fet recerca científica per tal d’analitzar la qualitat de l’aigua i la densitat d’éssers vius que viuen a les costes catalanes.

Afegeix un comentari nou