Grupo a Grupo, punt de trobada virtual de l'agroecologia

  • Captura de pantalla del lloc web Grupo a Grupo

    Captura de pantalla del lloc web Grupo a Grupo

  • Visita del grup de consum El Rebost del Delta de Gavà als camps de La Trama

    Visita del grup de consum El Rebost del Delta de Gavà als camps de La Trama

Més de 100 productors, de 50 grups de consum i de 300 consumidors/ores ja fan servir la plataforma Grupo a grupo, iniciativa de SODePAZ, que pretén oferir un punt de trobada virtual a la producció i el consum agroecològics.

La presa de consciència sobre què mengem i com es produeixen els aliments creix a Catalunya, així com el nombre de grups i cooperatives de consum que sorgeixen als nostres barris i ciutats. Amb l'objectiu d'oferir un punt de trobada als productors/ores agroecològics, els/les consumidors/ores i els grups de consum, l'ONG SODePAZ ha creat el portal web Grupo a grupo.

Aquesta plataforma pretén facilitar la cerca de cooperatives de consum i productors agroecològics, així com el contacte entre aquests. A més, ofereix una eina per a la gestió de comandes que pot resultar útil als grups de nova creació.

Tot plegat, l'objectiu és fomentar el consum responsable entre la ciutadania, mantenint els principis i els valors sobre els quals es basen els grups de consum: la confiança entre consumidor i productor, la col·laboració, el respecte pel medi ambient, afavorir el comerç local i les relacions socials.

Grupo a Grupo situa en un mapa els productors, cooperatives i persones que es registren al portal, de forma que es poden fer cerques per província i municipi. Així, els productors que busquen altres grups de consum als quals vendre els seus productes podran buscar seleccionant la província, el municipi o la distància màxima a la qual volen dirigir la recerca. Al mateix temps, els grups de consum podran buscar nous productors depenent dels productes que necessitin. El portal està també pensat per a consumidors/ores individuals que poden buscar el grup de consum més proper.

En aquest vídeo, Mario Pinucci de SODePAZ explica com funciona aquesta plataforma:

 

 

 

Afegeix un comentari nou