Grupo a Grupo, punt de trobada virtual de l'agroecologia

Captura de pantalla del lloc web Grupo a Grupo
Visita del grup de consum El Rebost del Delta de Gavà als camps de La Trama

Grupo a Grupo, punt de trobada virtual de l'agroecologia

Resum: 

Més de 100 productors, de 50 grups de consum i de 300 consumidors/ores ja fan servir la plataforma Grupo a grupo, iniciativa de SODePAZ, que pretén oferir un punt de trobada virtual a la producció i el consum agroecològics.

La presa de consciència sobre què mengem i com es produeixen els aliments creix a Catalunya, així com el nombre de grups i cooperatives de consum que sorgeixen als nostres barris i ciutats. Amb l'objectiu d'oferir un punt de trobada als productors/ores agroecològics, els/les consumidors/ores i els grups de consum, l'ONG SODePAZ ha creat el portal web Grupo a grupo.

Aquesta plataforma pretén facilitar la cerca de cooperatives de consum i productors agroecològics, així com el contacte entre aquests. A més, ofereix una eina per a la gestió de comandes que pot resultar útil als grups de nova creació.

Tot plegat, l'objectiu és fomentar el consum responsable entre la ciutadania, mantenint els principis i els valors sobre els quals es basen els grups de consum: la confiança entre consumidor i productor, la col·laboració, el respecte pel medi ambient, afavorir el comerç local i les relacions socials.

Grupo a Grupo situa en un mapa els productors, cooperatives i persones que es registren al portal, de forma que es poden fer cerques per província i municipi. Així, els productors que busquen altres grups de consum als quals vendre els seus productes podran buscar seleccionant la província, el municipi o la distància màxima a la qual volen dirigir la recerca. Al mateix temps, els grups de consum podran buscar nous productors depenent dels productes que necessitin. El portal està també pensat per a consumidors/ores individuals que poden buscar el grup de consum més proper.

En aquest vídeo, Mario Pinucci de SODePAZ explica com funciona aquesta plataforma:

Afegeix un comentari nou
0