I jo, què puc fer pels ocells?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

I jo, què puc fer pels ocells?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Seguir l’oreneta cuablanca, comptar nius, observar els ocells del balcó són tres maneres que proposa l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) de participar en el seguiment de les aus a Catalunya.

L'Institut Catala d'Ornitologia (ICO) t'ofereix participar en tres projectes de ciència ciutadana que tenen en marxa, algun d'ells ja amb molta trajectòria. La suma de moltes aportacions poden ser molt útils per als experts que fan estudis de seguiment per conèixer la salut dels ocells a Catalunya:

  • Ocells dels Jardins: Podràs aprendre a reconèixer i comptar els ocells al teu jardí, en un parc públic o, fins i tot, al balcó de casa teva. Ajudaràs als experts a entendre millor el paper dels espais verds urbans.

  • Projecte Orenetes: Fent seguiment dels nius d'oreneta cuablanca dels pobles i ciutats de Catalunya, conviuràs amb una espècie propera a l'home i contribuiràs al coneixement de l'espècie, que és un bon indicador de la qualitat de l'aire.

  • Nius: Hi ha més de 200 espècies d’ocells que nidifiquen regularment a Catalunya. Descobreix on, quan i com crien. Segur que alguna fa el niu a prop de casa teva. Aportaràs informació molt valuosa per a la ciència mentre aprens sobre els ocells i millores les teves aptituds com a observador de la natura.

Si en vols saber més, consulta les pàgines webs dels projecte i l'espai El Medi Ambient de TV3:

Per conèixer més de prop Ocells dels jardins, també pots consultar l'entrevista a Abel Julien, responsable de comunicació del projecte a l'Espai Terra de TV3 (16 de juny, a partir del minut 17).

Com participar en aquests tres projectes?

Per col·laborar tant en el projecte Ocells dels Jardins, com en el Projete Orenetes o Nius, el procediment és el mateix: cal inscriure's, recollir dades i introduir-les a la web del projecte.

Per més informació, consulta el web www.ornitologia.org de l'ICO.

Afegeix un comentari nou