La ciència ciutadana a votació

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La ciència ciutadana a votació

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

El setmanari El Temps convoca els "Premis als Millors Projectes de Ciència Ciutadana". Pots votar fins el dia de Sant Joan i també participar en els 23 projectes que s'hi presenten.

El setmanari El Temps obra a votació popular els I Premis de Ciència Ciutadana per tal de reconèixer la qualitat dels millors projectes de recerca que compten “amb la participació de persones que no són expertes en la matèria”.

Dos premis: millor idea i millor projecte realitzat

La primera modalitat del premi reconeixerà la millor idea de projecte, en el que es valorarà el rigor i l’impacte científic de les idees presentades, així com la capacitat d’assolir un elevat grau de participació ciutadana i d’efecte transformador social i socioambiental.

La segona distingirà el millor projecte en curs o finalitzat. Es reconeixerà una recerca ja oberta que hagi assolit un impacte i una repercussió significativa dins la comunitat científica mateixa.

Concebuda a partir de la consideració de la ciència ciutadana com "una eina innovadora de progrés científic, participació i aglutinadora de ciutadans de diferents territoris", la convocatòria compta amb el suport de la Xarxa Vives d'Universitats, Recerca en Acció i l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona Lab, entre altres institucions i entitats.

Entre els projectes presentats hi ha grups formats per membres de la comunitat universitària de la regió Vives, centres de recerca públics o privats, entitats o associacions de qualsevol tipus que empren el català com a llengua de referència.

Les votacions són obertes fins el 24 de juny.

Buscar "Ous de rajada" a la platja

Un dels projectes que ara es presenten és fruit de la col·laboració de 4 entitats: Graëllsia, Submón, L'Elasmogrup de València i l'Associció Ondine de les Illes Balears. Es presenta com un projecte pioner en la conservació de les rajades del Mediterrani a través de la ciència ciutadana.

Per més informació, consulteu la pàgina web del setmanari.

Afegeix un comentari nou