Mar d'esperança: quan l'entorn i la salut s'uneixen

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Mar d'esperança: quan l'entorn i la salut s'uneixen

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

La Fundació Mar impulsa el projecte "Mar d'esperança" per apropar el mar i els seus valors a nens i nenes amb malalties cròniques o greus hospitalitzats. Un projecte innovador que busca que hospital, escola i mar siguin un element d'aprenentatge i unió, tot potenciant el binomi entorn ecològic sa-salut. Voleu participar-hi?

El projecte "Mar d'Esperança" té la missió d'apropar als nens i nenes malats i als seus familiars a una experiència vital amb el mar per promoure en ells i les seves famílies un sentiment de motivació i afinitat que els doni força per continuar lluitant.

En què consisteix?

Al llarg d'una setmana s'organitzen tres activitats complementàries en tres escenaris diferents: al centre hospitalari, a la Carpa de la Biodiversió i al Vaixell Oceanogràfic.

La Carpa de la Biodiversió és una carpa de circ, dins la qual es mostren quatre àmbits marins amb una petita explicació i s’interactua amb els nens de forma lúdica.

El Vaixell Oceanogràfic és un vaixell equipat amb un robot de filmació submarina (en Pepe Plàncton) que via satèl·lit envia imatges i so reals al vaixell. Des d’aquest, els nens i nenes poden visualitzar què hi ha al fons del mar i poden parlar amb els càmeres. Les activitats dins l’hospital són adaptacions d’aquestes dues activitats per als nens i nenes que no poden sortir de l’àmbit hospitalari.

Resultats esperats

La Fundació Mar ha ideat aquest projecte amb la motivació que millori l'experiència dels nens i nenes hospitalitzats i de les seves famílies i alhora la seva autoestima i fortalesa per lluitar pel seu benestar.

D'altra banda, també pretén dinamitzar una activitat de sensibilització social innovadora en el marc del medi ambient marí amb un col·lectiu emblemàtic i necessitat, i alhora, donar visibilitat social al mar i el seu ecosistema com un espai de salut i benestar que cal preservar en les millors condicions.

En resum, potenciar el binomi entorn ecològic sa i salut en la població en general i en el món sanitari en particular. Finalment, afavorir la implicació de l'empresa privada, del sector sanitari i de la societat civil voluntària en aquesta iniciativa.

Voleu participar-hi?

Tant si sou escoles, centres hospitalaris com empreses que aposteu per la Responsabilitat Social i hi voleu col·laborar, sereu molt benvinguts al projecte Mar d'Esperança.

També si hi voleu participar com a voluntaris, el projecte necessita mans per desplegar-lo.

Si aquest és el vostre cas, podeu contactar l'entitat a través del correu electrònic fundacio@fundaciomar.org.

Afegeix un comentari nou