Neix la plataforma ciutadana per la mobilitat “Mobcat”

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix la plataforma ciutadana per la mobilitat “Mobcat”

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

MobCat és una nova plataforma d’entitats ciutadanes per la promoció d’un model de mobilitat que millori la qualitat de vida de les persones i el respecte pel territori.

El mes de novembre del 2015, 9 entitats i plataformes dedicades a la mobilitat es van reunir a Sabadell per crear la plataforma Mobcat, amb la voluntat d'unir esforços en la demanda d’un model infraestructures i mobilitat a Catalunya que estigui alhora al servei de la ciutadania i del teixit productiu, i segueixi criteris de seguretat i sostenibilitat. Tanmateix, reclamen un model de gestió basat en l'ús social, la funcionalitat, i que sigui just, participatiu i transparent.

9 entitats inicials

El grup està constituït inicialment per "No vull Pagar C-32" (Baix Penedès-Garraf), Aturem la C-32 (La Selva), Coordinadora Preservem el Maresme (Maresme), Plataforma Estació Premià (Maresme), Prou Peatges Maresme (Maresme), ADENC (Vallès Occidental), novullpagar.cat (Catalunya), Prou Peatges (Catalunya). La seva voluntat és fer extensiva la proposta amb les adhesions d’altres plataformes i entitats del territori.

Posar llum al debat sobre infreastructures i mobilitat

MobCat consta d’una comissió tècnica que ha de permetre fer front al debat de les infraestructures des de la ciutadania, i reclamar la transparència en el problemàtic dibuix actual de la gestió i contractació de les concessions. Reclamen, tanmateix, una major veu mediàtica en el debat.

4 línies d'acció

El pla d’acció de la plataforma es centrarà en 4 línies:

  1. Combatre l'alta sinistralitat derivada d'infraestructures de baixa qualitat i els alts index de trànsit
  2. Reivindicar solucions per a l’impacte socioeconòmic negatiu sobre el país que tenen algunes infraestructures, com per exemple el derivat del tracte de favor a algunes concessionàries d’autopistes.
  3. Incloure la preservació del territori com a criteri a l’hora de planificar noves infraestructures, i en conseqüència incloure moratòries en infraestructures duplicades i controvertides. Alhora, donar un pes molt més important al transport públic.
  4. Exigir una millora de la governança de les infraestructures de mobilitat nacional que respongui a una nova política de participació ciutadana.

Podeu seguir l’activitat de MobCat a través del seu web i dels seus perfils de Facebook i Twitter.

Afegeix un comentari nou