"Oh my Got!", la nova campanya mediambiental a la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

"Oh my Got!", la nova campanya mediambiental a la UAB

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

"Els gots de les màquines de cafè són d'un sol ús, el medi ambient, no". És el lema de la nova campanya mediambiental impulsada pel Programa de Medi Ambient de le FAS, per reduir la generació de residus a la UAB.

El Programa de Medi Ambient de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) ha encetat aquest segon semestre la campanya Oh my Got!, amb l'objectiu de reduir l'ús de gots d'un sol ús i promoure que l'estudiantat del Campus dugui el seu propi got reutilitzable. D'aquesta manera s'aconseguiria d'una banda, reduir la generació de residus i, d'altra, a gran escala, reduir la producció i de retruc l'abús de primeres matèries.

El punt de partida de la campanya ha estat difondre que, efectivament, és possible introduir el teu propi got a les màquines expenedores de cafè del campus. Així doncs, l'equip de voluntaris i voluntàries va col·locar adhesius explicatius a les màquines de cafè donant a conèixer que, primer, és possible dur got propi i, segon, que aquest acte significa a més un estalvi de cinc cèntims. Paral·lelament, al web de Facebook de la campanya "Oh my Got!" hi ha imatges explicatives de com dur-ho a la pràctica.

L'equip de Medi Ambient té preparades diverses actuacions que aniran donant a conèixer paulatinament, com ara vídeos i activitats visuals al Campus. Totes les novetats es podran seguir a través de les xarxes socials de Medi Ambient i de la campanya Oh my Got!.

Avui, l'ús de gots d'un sol ús de qualsevol material és el principal problema mediambiental al Campus de la UAB, ja que significa un abús de les primeres matèries i d'una generació constant i diària de residus que, a més, són difícilment reciclables, ja que es dipositen a la brossa sense prèvia separació.

En contraposició, en primer lloc, per als gots reutilitzables cal una quantitat de matèria prima sis vegades inferior a la necessària per als gots d'un sol ús. En segon, amb l'ús de gots reutilitzables es divideix per 3 la quantitat de gasos emesos que col·laboren a generar efecte hivernacle. En conclusió, els beneficis de canviar les pautes de comportament a l'hora d'utilitzar materials d'un sol ús i utilitzar alternatives és una bona eina cap a la sostenibilitat.

Oh my Got! és la campanya del Programa de Medi Ambient destinada, doncs, a treballar per a que entre tots i totes es redueixi la quantitat de residus generats al Campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Paral·lelament, però, engeguen també el conjunt de tallers amb els quals repararan les Caixes Niu del Campus. El passat 13 de gener, el Programa de Medi Ambient de TV3 emetia el reportatge "Bellaterra, un Campus verd", amb el qual explicava les estratègies de la UAB per fer un campus més sostenible i, entre elles, les Caixes Niu impulsades per l'equip de voluntaris i voluntàries de Medi Ambient de la FAS.

Per a dur a terme les campanyes amb que contribueixen a fer un Campus més sostenible i respectuós mediambientalment, calen mans! L'equip de voluntariat de Medi Ambient de la FAS, avui format per 14 persones, fa una crida a la comunitat de la UAB, ja sigui per col·laborar amb la reducció de generació de residus, com per passar a formar part de l'equip de Medi Ambient.

Afegeix un comentari nou
0