Prop de 400 entitats ambientals reclamen un gir en la planificació de les infraestructures viàries

Imatge carregada a Flickr per Xevi V

Prop de 400 entitats ambientals reclamen un gir en la planificació de les infraestructures viàries

Resum: 

A les entitats ambientals catalanes s'hi han afegit acadèmics, professionals i 6 catedràtics. Tots ells subscriuen el manifest "La crisi de les infraestructures" en el que demanen al nou govern assumir la revisió del Pla Territorial General de Catalunya.

El manifest "La crisi de les infraestructures" ha estat impulsat per les mateixes entitats que al juliol ja van promoure el manifest "L'A7, o la colonització de Catalunya". Són 30 entitats ambientals de diversos nivells que en representen prop de 370.

La crisi és l'oportunitat pel canvi

El col·lectiu veu la crisi econòmica com una bona oportunitat per replantejar moltes polítiques ambientals que podrien millorar substancialment la nostra qualitat de vida.

Al manifest s'analitzen les claus de la crisi actual però no se centra únicament en l'aspecte econòmic sinó que entra també a discutir la dependència energètica i el deteriorament del medi ambient.


Millorar la qualitat dels trens

Llegint el manifest queda clar que les infraestructures de transport són claus per a la viabilitat del país i que la ferroviària és una de les més damnificades.
Als trens catalans els hi falta:

  • vagons, tenen poca capacitat
  • velocitat, s'han quedat estancats en velocitats del segle passat
  • connectivitat, la xarxa està massa centralitzada

La llista de problemes amb l'infraestructura ferroviària continua, es critiquen les tarifes i la marginalitat del transport de mercaderies entre d'altres aspectes. També s'exposen més problemes importants que es podrien solucionar i millorar la qualitat de vida a Catalunya.

Podeu consultar el manifest i els adherits en els documents adjunts.

Afegeix un comentari nou
0