Per què fas servir l’assecadora si no plou?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Per què fas servir l’assecadora si no plou?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

“Quan parlem d’estalviar en energia i diners tu tens la paraula”. Així torna la Setmana de l’Energia, del 23 al 27 de juny, que pretén afavorir un canvi d'hàbits en el consum energètic.

Segur que et cal el cotxe per anar a treballar? Qui s’ha deixat encès el llum del passadís? T’has deixat el televisor encès, veus el llum vermell?

Aquestes són situacions que planteja la Setmana de l’Energia, que té per objectiu conscienciar els ciutadans en millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits en el consum energètic. La Setmana de l'Energia, que se celebra del 23 al 27 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia Sostenible Europea, proposa un seguit d’activitats adreçades als ciutadans, als més petits i també als professionals en diversos punts del territori català.

És una campanya realitzada conjuntament l'Institut Català d'Energia, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Girona, el Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona, i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la col·laboració d’algunes empreses i entitats.

Consulteu www.gencat.cat/setmanaenergia.

Com estalviar energia?

La Setmana és una oportunitat per introduir canvis en com consumim l'energia. Ofereix una sèrie de consells o bones pràctiques:

  • Triar electrodomèstics d’alta eficiència energètica.
  • Utilitzar tendals i persianes per protegir-se del sol i calor a l’estiu i del fred a l’hivern.
  • Instal·lar bombetes i làmpades de baix consum.
  • Aïllar bé la nostra llar.
  • Evitar tenir els llums encesos inútilment.
  • Mantenir una temperatura adequada a l’estiu (25º) i a l’hivern (19º-20º).
  • Apagar els aparells i no deixar-los en stand by.
  • Fer un bon manteniment dels equips que consumeixen energia a casa.
  • Optar per la dutxa enlloc de la banyera.
  • Instal·lar airejadors a les aixetes.
  • Desplaçar-se amb transport públic, bicicleta o, si és possible, a peu.
  • Compartir cotxe quan sigui possible.
  • Aplicar tècniques de conducció eficient que pemeten reduir el combustible.

Com combatre la pobresa energètica?

En el marc d’aquesta setmana europea, Sabadell viu també aquests dies la 10a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic del municipi. Entre els actes previstos, un dels temes claus se centrarà en la dificultat que moltes persones tenen a Catalunya per cobrir les necessitats energètiques bàsiques.

Administració pública (Ajuntament de Sabadell i Diputació de Barcelona) i entitats (la cooperativa Tarpuna i l'associació Ecoserveis) organitzen una sessió el proper 2 de juliol per trobar eines i solucions a la pobresa energètica.

La jornada, amb una trentena de ponents, servirà per presentar i analitzar aquest fenomen creixent a Catalunya, així com les conseqüències que comporta a nivell social. D’altra banda, es pretén també presentar els projectes i eines existents al territori i extreure sinergies i noves iniciatives per avançar en la lluita contra aquest tipus de pobresa a casa nostra.

Afegeix un comentari nou