Quins ocells hi ha a Barcelona?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Quins ocells hi ha a Barcelona?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

De l'1 d'abril al 30 de juny, s'obre la primera recollida de dades per a l'Atles dels ocells nidificants de Barcelona. Vol ser una eina de gestió i planificació ambiental del municipi i un projecte social per apropar la ciència a la ciutadania i gaudir dels ocells de l'entorn. Voleu col·laborar-hi?

L'atles, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona i desenvolupat per l'Institut Català d'Ornitologia (IC0) i la Universitat de Barcelona, pretén recollir la distribució i abundància de les espècies d'ocells que crien a la ciutat. Amb aquest atles, es pretén arribar a un nivell de detall sense precedents a Catalunya i, al mateix temps, donar un impuls important a la ciència de la ciutadania.

Com col·laborar-hi?

El projecte és obert a tothom que vulgui participar-hi. El període de prospeccions de camp va de l'1 d'abril al 30 de juny. Hi ha tres nivells diferents d'implicació més o menys complexos, des de la tramesa d'observacions puntuals a cartografies detallades dels territoris dels ocells.

  • el mostratge de quadrat
  • el mapeig de territoris
  • el mostratge complementari (a través de www.ornitho.cat)

Voleu practicar?

El web Bird Identification, impulsat per la universitat noruega de Nord-Trøndelag University College, permet entrenar-se en la identificació d'ocells a través d'imatges i cants.

Ofereix la possibilitat de fer un test d'entrenament per aprendre més sobre els ocells, a més d'un test oficial amb les aus d'un país concret o de tot el Paleàrtic Occidental, per obtenir-ne un certificat d'educació de nivell superior.

Tal i com diu la web "ser capaç de reconèixer les ocells pot contribuir a sentir-se millor".

També podeu consultar el Servidor d'Informació Ornitològica de Catalunya de l'ICO.

Afegeix un comentari nou