Reciclar medicaments però sobretot hàbits

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Reciclar medicaments però sobretot hàbits

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

SIGRE Medicamento y Medio Ambiente ha llançat la campanya "Cambia con Sigre" per implicar els ciutadans en petites accions que es poden fer el dia a dia per ser més respectuosos amb el medi ambient i ser subjectes actius d'una vida més sostenible.

Després de 10 anys promovent el reciclatge dels medicaments, SIGRE llança ara una campanya per les xarxes socials, per fomentar actuacions que contribueixin a la cura del medi ambient, al benestar social i, en definitiva, a la sostenibilitat.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la campanya de sensibilització "Reciclar medicaments, un costum molt sa", amb la que SIGRE pretén conscienciar els ciutadans de la importància de reciclar els envasos i les restes de medicaments a través del punt de reciclatge que es poden trobar a les farmàcies.

Canvia

Però aquesta iniciativa va més enllà de dur a reciclar els medicaments. El que es pretén és impulsar l'esperit emprenedor dels ciutadans perquè s'impliquin en iniciatives ja existents o que n'iniciïn de noves i que ho comparteixin a la plataforma www.cambiaconsigre.com i a través de les xarxes socials.

Les propostes de partida són tres: practicar l'esport social, participar en un recull de músiques per al canvi i la millora del medi ambient, i reutilitzar i customitzar-se la roba.

Què portar i què no a un punt SIGRE?

D'altra banda, recuperant el seu missatge institucional, la campanya serveix també per recordar que en els punts de recollida de les farmàcies s'hi poden dipositar: medicaments caducats o que ja no es necessitin, caixes de medicaments, envasos buits amb restes.

I el que no s'hi poden reciclar són agulles, termòmetres, radiografies, gasses, productes químics i piles.

Per saber-ne més, podeu consultar la web de la campanya.

Afegeix un comentari nou