Test col·lectiu de l'aplicació iNaturalist

El CREAF està a punt de llançar la versió en català, castellà, gallec i euskera de l’aplicació iNaturalist per als aficionats a la natura. Entitats naturalistes i amants del món natural esteu convidats a provar-la. 

Sou persones o entitats naturalistes que feu sortides de camp? Us agraden les noves tecnologies? Si és així, sou el que el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) està buscant. 

I és que estan ultimant la versió en català, castellà, gallec i euskera de l’aplicació iNaturalist, la "plataforma més completa del moment per registrar el que es veu a la naturalesa, conèixer altres amants de la natura i aprendre sobre el món natural".

Ara estan donant veus perquè quan tinguin l'aplicació enllestida tots aquells que s'hi han interessat se la puguin descarregar, testejar i fer-ne un retorn al CREAF, amb la idea de validar-la amb experts que la facin servir sobre el terreny.

Organitzaran també una sortida de camp amb tots aquells que hi vulguin col·laborar per fer una marató d’avistaments. Una altra forma de donar suport a la iniciativa és localitzar el màxim d’entitats naturalistes o vinculades a les observacions d’animals i plantes en tot l'Estat espanyol, a qui els hi pugui interessar.

Compta amb el finançament del Ministerio de Economía y Competitividad a través de la Fundació Española Ciencia y Tecnologia

Una comunitat per a naturalistes

iNaturalist és una comunitat en línia de naturalistes, participants de la ciència ciutadana i biòlegs, construït sobre el concepte del mapeig i la compartició d’observacions de la biodiversitat a tot el món.

Als naturalistes o persones vinculades a l’àmbit de la biodiversitat els permet gestionar dades pròpies, crear projectes i guies de camp, i conté un sistema per gestionar identificacions dubtoses d’espècies. Les dades que aporten els ciutadans i professionals s’uneixen i són verificades per un grup d’experts.

Les observacions -que poden ser introduïdes a través de la pàgina web o des d'una aplicació mòbil- proporcionen valuoses dades en obert a una varietat de projectes d'investigació científica, museus, jardins botànics, parcs i altres organitzacions

L'any 2013 ja constava  de 17.000 usuaris que han contribuit amb més de 338.000 observacions de plantes, animals i altres organismes arreu del món.

 

Si vols participar-hi, pots omplir aquest formulari.

Afegeix un comentari nou