Vuit reptes ambientals per als candidats a les properes eleccions

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Vuit reptes ambientals per als candidats a les properes eleccions

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

L'Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (o3sac) planteja fins a vuit qüestions cabdals per afrontar a la propera legislatura, i per això, les ha presentat a les diferents candidatures catalanes al Congrés de Diputats.

Les preguntes són les següents:

1. Energia. Apostaran per a l'abandonament definitiu de l'energia nuclear? I quin calendari proposaran pel tancament de les centrals nuclears en funcionament?

2. Canvi climàtic. Quines mesures impulsaran per a la mitigació i adaptació a l’impacte global de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle?

3. Biodiversitat. Com vetllaran pel compliment de la Directiva Hàbitats, especial ment en relació al desplegament i gestió de la Xarxa Natura 2000? La delimitació de quines noves Àrees marines protegides impulsaran des del Congrés dels Diputats? Quina prioritat donaran a l’aplicació del Pla estratègic de biodiversitat vinculat a la llei 42/2007?

4. Aigua. Què faran per definir uns cabals ambientals per al tram català de l’Ebre d'acord amb l’instrucció de Planificació Hidrològica del Ministerio de Medio Ambiente Rural y Marino i fixats pel Consell de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre? Evitaran qualsevol transvasament d'aigua de l'Ebre (incloses totes les fórmules semàntiques sinònimes) a la conca mediterrània sigui cap el sud o a la Regió metropolitana de Barcelona?.

5. Activitat agrària. Quina serà la posició que defensaran davant l'actual proposta de reforma de la PAC per garantir un model social i ambiental de l’activitat agrària? Quina serà la posició del seu grup polític respecte a la prohibició de cultius transgènics a l'Estat espanyol? Creuen important atorgar a les entitats ambientals que donen suport a pagesos per les bones pràctiques ambientals i de conservació del paisatge agrari un rol en l’aplicació del segon Pilar de la PAC?.

6. Pesca. La normativa vigent fixa la potència de les embarcacions d'arrossegament a 500 CV, però en la realitat, moltes d'aquestes embarcacions tenen una potencia superior als 1.000 CV. Quines mesures prendran en contra d'aquesta pràctica d’elevat impacte ambiental i social?. Consideren que les embarcacions d'arrossegament formen part de la flota artesanal?

7. Mobilitat i infraestructures. Quin model de transport es plantejaran prioritzar i com afrontaran l’elevada dependència i impacte dels combustibles fòssils i el consum energètic? Quin projectes cal abandonar i quin rol jugarà la bicicleta i el ferrocarril en les seves propostes de mobilitat i infraestructures?

8. Fiscalitat i finançament. Quines mesures impulsaran per garantir l’accés de les entitats ambientals catalanes al 0,7% de l’IRPF?. En l’àmbit estatal apostaran per una fiscalitat positiva per a la custòdia del territori i la mobilitat sostenible? Facilitaran eines financeres (públiques i/o privades) i de liquiditat a entitats i emprenedors ambientals? Estan d’acord amb una fiscalitat a partir de valorar els impactes socioambientals de les activitats productives, comercials i consum?

Afegeix un comentari nou