Biblioteca - Navegador

Ordena per: Títol | Data | Visites
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Portada de Construir el futuro: los niños y los Objetivos de Desarrollo Sostenible en los países ricos

Construir el futuro: los niños y los Objetivos de Desarrollo Sostenible en los países ricos

Brazier, Chris
UNICEF Innocenti (2017)

Unicef alerta que a Espanya es registren taxes de pobresa infantil “considerablement superiors” al promig del món desenvolupat. S'analitza la situació dels infants de 41 països de rendes altes, en relació amb les nou metes de desenvolupament sostenible identificades com les més importants per a garantir el seu benestar: fi de la pobresa, fam zero, salut i benestar, educació de qualitat, treball digne i creixement econòmic, reducció de les desigualtats, ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables i pau, justícia i institucions sòlides.

Portada de Cruixir de dents: la vivència de la pobresa energètica a l

Cruixir de dents: la vivència de la pobresa energètica a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Fitó, Ariadna; Plana, Mònica (coords.)
Associació Benestar i Desenvolupament : Fundació ABD (2015)

Aquest informe s’emmarca dins del Termòmetre d’Exclusió Social d’ABD. Una iniciativa d’anàlisi social que té la pretensió de recollir periòdicament les situacions de vulnerabilitat en què es troba la població usuària d’ABD a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Vol aprofundir en les diferents dimensions de la pobresa per emprendre accions organitzades des de l’àmbit social, i al mateix temps, contribuir a la sensibilització de les problemàtiques que amb la seva intervenció va detectant.

Portada de Desigualtat de gènere i pobresa energètica: un factor de risc oblidat

Desigualtat de gènere i pobresa energètica: un factor de risc oblidat

González Pijuan, Irene
Enginyeria Sense Fronteres (2016)

Existeix una relació amb la desigualtat de gènere que ens rodeja actualment? O dit d’altra manera, el gènere és actualment un factor de risc per a patir pobresa energètica que no estem considerant?

Portada de El estado de la pobreza: seguimiento del indicador de riesgo de pobreza y exclusión social en España 2008-2016

El estado de la pobreza: seguimiento del indicador de riesgo de pobreza y exclusión social en España 2008-2016

Llano Ortiz, Juan Carlos
EAPN España (2017)

“Tenir fills a Espanya és arriscar-se a ser pobre. Les famílies amb fills, ja siguin monoparentals o no tenen taxes AROPE i de pobresa més altes que la mitjana”. Aquesta és una de les conclusions a la que arribar el 'VII Informe sobre pobreza en España' presentat per EAPN sobre el nivell de pobresa i risc d'exclusió a l'estat espanyol.

Portada de Estimació de la pobresa energètica a Catalunya: informe intermedi

Estimació de la pobresa energètica a Catalunya: informe intermedi

Sabes-Figuera, Ramon; Todeschini, Federico A.
Ivàlua (2016)

Informe que ofereix diverses estimacions en funció de tres definicions diferents del què entenem per pobresa energètica. Té un doble objectiu, en primer lloc fer una estimació provisional i a partir de la seva despesa del nombre de persones i llars en situació de pobresa energètica; en segon lloc dimensionar el cost pressupostari de donar cobertura a totes les persones que es troben en aquesta situació a Catalunya.

Portada de Estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa

Estudi comparatiu dels preus de l’energia a Europa

Institut Català d'Energia
Generalitat de Catalunya. Institut Català d'Energia (2017)

Aquest document presenta un estudi comparatiu dels preus energètics a Europa (Unió Europea i Eurozona) per a l’energia elèctrica, el gas natural i els productes petrolífers líquids (gasolina 95, gasoil d’automoció, gasoil de calefacció i fueloil de tipus 1).

Portada de Innovació i empoderament en la lluita contra la pobresa

Innovació i empoderament en la lluita contra la pobresa

Entitats Catalanes d'Acció Social
Entitats Catalanes d'Acció Social (2015)

Aquesta guia presenta noves idees i noves eines per a la innovació en la lluita contra la pobresa, resultat del programa ‘Empoderem per transformar’ desenvolupat conjuntament per ECAS i l’IGOP-UAB que han treballat amb diverses entitats socials interessades a desenvolupar capacitats d’innovació en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

Portada de La crisi no s’acaba, la pobresa es cronifica

La crisi no s’acaba, la pobresa es cronifica

ECAS Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social
Ecas (2017)

La societat catalana s’enriqueix i s’empobreix alhora. Es pot interpretar que hem sortit del context de crisi econòmica, però aquest discurs només se sosté si no atenem a l’augment de la pobresa i a la seva cronificació. El nou informe d’INSOCAT, elaborat per ECAS, analitza com la millora de bona part dels indicadors quantitatius xoquen amb les grans dificultats que encara constaten les entitats socials.

Portada de Manual de gestió de menjadors socials

Manual de gestió de menjadors socials

Col·lectiu d'Analistes Socials (D-CAS) [et al.]
Diputació de Barcelona (2015)

Manual que recull l'experiència i els aprenentatges que han estat fruit del treball d'acompanyament tècnic de l'Àrea d'Atenció a les Persones als municipis que varen demanar suport per a la posada en marxa o gestió d'un servei de menjador social. S'analitzen elements imprescindibles de tenir en compte a l'hora de gestionar un menjador social com són població destinatària; funcions i serveis complementaris; normativa reguladora; coordinació amb els equips bàsics d'atenció primària; i promoció i satisfacció de les persones usuàries.

Portada de Pobresa energètica i models de gestió de l’aigua i l’energia a la UE: cap a la garantia del dret universal als subministraments bàsics

Pobresa energètica i models de gestió de l’aigua i l’energia a la UE: cap a la garantia del dret universal als subministraments bàsics

Guiteras, Mònica
Enginyeria Sense Fronteres (2017)

Aquest estudi pretén comparar els models de gestió de l’aigua i l’energia a l’Estat espanyol amb altres models a diferents països i regions de la Unió Europea, posant èmfasi en si s’acompleix l’accés universal i la garantia de subministrament d’aquests dos béns, alhora que identificant si aquests models i les seves respectives mesures permeten adreçar la problemàtica de la pobresa energètica, que afecta cada dia a més persones.

Cercador avançat biblioteca

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Trobes a faltar algun document?
Vols fer-nos una suggerència?

Envia’ns un correu a biblioteca@xarxanet.org