“Famílies amb veu” reivindica el paper de pares i mares en l’educació

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

“Famílies amb veu” reivindica el paper de pares i mares en l’educació

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Fundació Jaume Bofill i les principals federacions d’AMPA de Catalunya han posat en marxa un projecte per impulsar el protagonisme de les famílies en els canvis i millores educatius.

El valor afegit que les famílies aporten a l’escola –sigui en forma de recursos monetaris o de temps voluntari- s’incrementa constantment. En canvi, però, la veu de pares i mares té poc pes en les estructures de participació democràtica formal del sistema educatiu. El projecte “Famílies amb veu” neix amb l’objectiu de capgirar aquesta tendència: al llarg de dos anys, vol posar en valor el treball que fan les famílies per a la millora del sistema educatiu i reivindicar el seu paper com a part implicada en l'educació.

El projecte l’impulsa la Fundació Jaume Bofill amb el suport i la col·laboració de les principals federacions d'AMPA --FAPAC, CCAPAC (escoles cristianes), FAPAES (secundària), FAPEL (Federació de Pares d'Escoles Lliures)-- i d'agrupacions escolars catalanes (AEC).

El primer pas del projecte ha estat l’enviament d'una enquesta a 1.500 AMPA d'escoles públiques i concertades de Catalunya, per conèixer-ne la salut i fer emergir el gran volum econòmic, d'activitat i de mobilització que generen. Posteriorment, es farà una enquesta telefònica a 1.500 famílies de tota Catalunya per conèixer les motivacions que les porten a implicar-se en l'escola dels seus fills i filles.

En una segona fase, el projecte obrirà un procés participatiu mitjançant grups de debat en tot el territori per tal d’identificar col·lectivament les febleses i les oportunitats del moviment de pares i mares al voltant de l'escola. L'objectiu últim és acabar redactant un Llibre Blanc de les famílies en el sistema educatiu.

Comentaris

Bon dia, us passo l'enllaç d'un nou projecte que he iniciat amb l'Associació de Veïns de Centre de Badalona. Es tracta d'un espai de trobada, reflexió, de paraula, d'escolta, d'anàl-lisi i observació. Al damunt de la nostra estora amb els vostres nadons compartim experiències, dubtes, neguits, pors i també alegries i satisfaccions vers la maternitat, la paternitat, els fills i les filles. Obert a aquelsevol persona d'arreu Un espai OBERT, LLIURE sense inscripció obert els dilluns de 10,30 a 13h. Us passo el link de la vanguardia http://www.lavanguardia.com/local/barcelones-nord/20130118/54360904963/p... Atentament M Mercè Rovira Col.legiada 5352 Psicòloga Clínica Associació Veïns del Centre Badalona

Afegeix un comentari nou